Hond gedumpt in afvalcontainer, springt na dagen in handen van vuilnisman

6 april 2023 om 18:12 • Aangepast 18 april 2023 om 02:03
nl
Een bizarre ontdekking donderdagochtend in een ondergrondse afvalcontainer in Den Bosch. Toen die werd geleegd, sprong er een hond tussen de vuilniszakken uit. “Ik dacht: wat krijgen we nou? Dat is verdomme een hond!”, zegt Boy de Wilde, die chauffeur is bij de afvalstoffendienst in Den Bosch.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Hij maakte donderdag zijn standaard rondje langs de containers, die met een vrachtwagen en kraan geleegd worden. Toen hij de bak uit de grond tilde en boven zijn vrachtwagen leegde, wist hij niet wat hij zag. “Die zakken vallen in een soort trechter en worden dan bij elkaar geperst. Daar sprong ineens iets tussen uit. Een hond.”

“Ik liep er meteen naartoe, maar ik dacht: die gaat dood.”

Boy drukte meteen de noodstop van de vrachtwagen in en klom boven op de vrachtwagen, waar de hond terecht was gekomen. “Ik ging op m’n hurken zitten om hem te roepen, maar hij was helemaal in de stress. Op dat moment sprong hij met volle vaart van de bak af.”

Hij kwam op de grond terecht en piepte even, maar bewoog daarna niet meer. “Ik liep er meteen naartoe, maar ik dacht: die gaat dood.”

Boy belde de dierenambulance, die de hond ophaalde en naar de dierenarts bracht. “Tijdens de rit werd het hondje weer wat levendiger en eenmaal op de behandeltafel ging hij ook weer staan”, vertelt een van de ambulancebroeders. De hond bleek uitgedroogd en werd daarom aan een infuus gelegd. Hij was ook erg mager.

"Dit is moedwillig gedaan, dat kan niet anders.”

De hond is gechipt, maar het is onduidelijk wie de eigenaar is. Boy zet alles op alles om daarachter te komen. “Die klep kan alleen open met een pasje en pas als de klep dichtgedaan wordt, valt wat erin zit naar beneden. Dit is moedwillig gedaan, dat kan niet anders.”

Boy heeft inmiddels de stortgegevens van de container en de camerabeelden van het Pierson College, de school tegenover de container opgevraagd. Hij hoopt dat hij daar wat wijzer van wordt. “Ik ga de onderste steen boven krijgen.”

"Hij heeft genoeg meegemaakt en dan neem ik hem graag zelf.”

Het hondje gaat donderdagavond naar het dierenasiel in Den Bosch, waar hij twee weken blijft. Als de eigenaar zich meldt, moet diegene eerst aan de dierenpolitie uitleggen hoe de hond in de container terecht is gekomen. Als de eigenaar niet komt opdagen, kan de hond geadopteerd worden.

Boy is dan de eerste die zich zal melden. “Hij heeft dagen in een koude container gelegen, is bijna geplet door mijn bak en is van de vrachtwagen af gesprongen. Hij heeft genoeg meegemaakt en dan neem ik hem graag zelf in huis.”

Boy bekommerde zich over het hondje nadat hij van de vrachtwagen af sprong (Foto: Dierenambulance Den Bosch)
Boy bekommerde zich over het hondje nadat hij van de vrachtwagen af sprong (Foto: Dierenambulance Den Bosch)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!