Deze frikandellenfabriek is het Gezelligste Bedrijf van Brabant

7 april 2023 om 12:28 • Aangepast 18 april 2023 om 02:04
nl
Er is een winnaar: Van Lieshout Snacks in Helmond is het Gezelligste Bedrijf van Brabant. De fabriek, waar vooral frikandellen worden gemaakt, mag de titel een jaar lang dragen.
Profielfoto van Nelleke Arnout
Geschreven door

De wedstrijd is georganiseerd door de radiotak van Omroep Brabant en ieder bedrijf in onze provincie kon zich opgeven. Dat werd massaal gedaan. Tijdens de Week van de Werkvloer afgelopen dagen kregen acht finalisten bezoek van een mystery guest die ging kijken hoe gezellig het écht bij die bedrijven was.

Bij Van Lieshout, onderdeel van snackfabrikant Van Geloven, druipt de gezelligheid (en niet het vet) van de muren. De radio staat keihard aan en Omroep Brabant schalt net boven de grote machines uit. Ondanks de herrie is te zien dat mensen langs band en in de hallen het leuk hebben met elkaar.

Conijn en De Haas
Er worden grapjes gemaakt met gebaren en glimlachen uitgewisseld. Kwaliteitscontroleur Robert Conijn geeft een rondleiding. “We moeten even naar de inpaklijn, daar werkt mevrouw de Haas.” Ze werkt daar al meer dan dertig jaar. Hij loopt naar haar toe en met een olijke lach begroeten ze elkaar. Diersoort zoekt soort.

Anja werkt ook aan de inpakband, al 32 jaar. “Dat zegt wel wat over de gezelligheid. We kunnen heerlijk lol met elkaar maken, maar als er eens iets met iemand aan de hand is bespreken we dat ook en daar nemen we de tijd voor.

Snacks met korting
Bij Van Lieshout worden niet alleen frikandellen gemaakt en geproefd maar ook gekocht: er is een personeelswinkeltje waar iedereen met korting snacks kan kopen. En om die calorietjes er weer af te trainen, krijgen werknemers korting op een sport-abonnement. Met bijzondere (feest)dagen wordt het personeel extra verwend: met kerst kreeg iedereen een kroket-kerstbal en voor het Suikerfeest aan het einde van de Ramadan wordt wat lekkers geregeld.

Van Lieshout kreeg vrijdag rond het middaguur de award voor het Gezelligste Bedrijf uitgereikt van Jordy Graat. Daarbij kregen ze ook nog een uitgebreide lunch voor iedereen die op dat moment aan het werk was.

De andere finalisten waren Aces Tilburg, Den Doorn Totaalinstallaties uit Giessen, Den Boer Schoenmode in Bergen op Zoom, Jumbo in Raamsdonkveer, Driessen Groep in Helmond, Medapp in Eindhoven en Social Deal in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!