Liveblog

112-nieuws: Jumbo-filiaal weer open na brand • 100 kilo drugs gevonden

7 april 2023 om 08:13 • Aangepast 18 april 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.42

Bijna 100 kilo amfetamine gevonden

In een woning aan de Baksweer in Raamdonksveer is vanavond bijna 100 kilo amfetamine gevonden. Dat meldt de politie op Twitter. Er zijn drie verdachten aangehouden. Verdere details over de vondst en de arrestaties ontbreken nog.

17.06

Ongeval op A58, veel vertraging

Door een ongeval op de snelweg A58 staat er richting Bergen op Zoom een lange file op de snelweg vanuit Breda. Tussen Roosendaal-Oost en Wouwse Plantage bedraagt de vertraging maar liefst een uur, meldt de ANWB. De file is momenteel vijf kilometer lang. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk.

Update: inmiddels neemt de vertraging af, meldt de ANWB.

16.34

Bedreiging met vuurwapen

In Veldhoven is er gisteravond rond tien over zes iemand bedreigd met een vuurwapen. Dat meldt de politie. Volgens de politie vond de bedreiging plaats bij de Djept-Zuid en Hoogtepat, maar verdere details ontbreken nog.

De politie is specifiek op zoek naar de bestuurder van een grijze bestelauto. Die zou 'het hele voorval' gezien hebben.

Wachten op privacy instellingen...
14.55

Ernstig ongeluk in Mierlo

Een vrouw is zwaargewond opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg na een ongeluk in Mierlo. Ze werd rond half twee vanmiddag aangereden door een motor toen ze met haar fiets vanuit de Rederijklaan de Geldropseweg wilde oversteken.

LEES OOK: Fietsster zwaargewond na botsing met motor

14.30

Vapeverkoper op de vingers getikt

Een verkoper van vapes is gisteren in de gemeente Altena op de vingers getikt. Bij hem in de winkel lagen ongeveer duizend e-sigaretten, die in Nederland niet mogen worden verkocht. Zo was het nicotinegehalte hoger dan in ons land is toegestaan. Ook ontbraken gezondheidswaarschuwingen op de verpakking.

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) beslist later welke sanctie de man krijgt. Een woordvoerder van de NVWA verwacht dat hij een of meerdere boetes zal krijgen. De vapes zijn niet in beslag genomen. Ze mogen volgens een woordvoerder wel buiten de Europese Unie worden verkocht.

Eerder meldde de gemeente dat bij een controle een illegale vapeshandel was ontdekt en dat er een grote partij illegale e-sigaretten en snus, een soort zuigtabak, waren gevonden.

14.15

Jumbo ontruimd na brand

Het Jumbo-filiaal aan de Burgemeester van Hasseltstraat in Bergen op Zoom moest vanmiddag worden ontruimd. Aanleiding was een brand die door nog onbekende oorzaak was uitgebroken in het aangrenzende winkelcentrum. De brand werd rond twee uur gemeld. Twintig minuten later was de situatie alweer onder controle, zo meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De brandweer moet het pand nog wel ventileren.

Update: inmiddels is de Jumbo weer geopend.

De brandweer rukte fors uit (foto: Chistian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer rukte fors uit (foto: Chistian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
12.40

Man erg dronken achter het stuur

Bij een controle in Hoogerheide heeft de politie gisteren een man een verbaal gegeven die zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed had overschreden. De automobilist raakte ook zijn rijbewijs kwijt. De politie werkte bij de actie samen met de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee. Hierbij werden ook vijf auto's in beslag genomen en is een bedrag van ruim 60.000 euro geïnd.

Er zijn honderden bestuurders en hun voertuigen gecontroleerd. Drie chauffeurs moesten 1500 euro betalen, omdat ze de motorrijtuigenbelasting hadden ontdoken. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor onder meer niet verzekerde of ondeugdelijke voertuigen of het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

Een beeld van de controle in Hoogerheide (foto: politie.nl).
Een beeld van de controle in Hoogerheide (foto: politie.nl).
11.55

Man weer betrapt op rijden zonder rijbewijs

Een man van 29 uit Waalwijk is zijn auto kwijt. De politie heeft die gisteravond in beslag genomen, omdat de bestuurder voor de zoveelste keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ditmaal liep hij tegen de lamp op de Midden-Brabantweg in Loon op Zand. De politie liet hem stoppen, omdat het kenteken van de auto van iemand zou kunnen zijn die zich niet aan de verkeersregels houdt. De politie maakte hierbij gebruik van een camera van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben.

Hij negeerde het stopteken, waarna de politie de achtervolging inzette. Op de Kasteelhoevenweg koos de man uit Waalwijk eieren voor zijn geld en stopte hij. De man kreeg een proces-verbaal en is dus zijn auto (voorlopig) kwijt.

11.32

Illegale vapeshandel opgerold

In de gemeente Altena is gisteren een illegale vapeshandel ontdekt. Hier werd behalve een grote partij illegale e-sigaretten ook snus, een soort zuigtabak, gevonden. De NVWA heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat deze producten in de handel zouden blijven.

11.32

Onderzoek naar hondenhandel

In de gemeente Altena werd gisteren ook een illegale hondenhandel onderzocht. Op deze locatie verbleven 34 puppy’s. De NVWA doet strafrechtelijk onderzoek naar deze hondenhandel. De dieren bleken wel een redelijke tot goed gezond te zijn. Het dierenwelzijn is volgens de NVWA en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming niet in gevaar. De gemeente gaat wel handhavend optreden, omdat de hondenhandel op deze locatie niet is toegestaan.

11.10

Stroomstoring in Den Bosch

Ruim zevenhonderd adressen in stadsdeel De Maaspoort in Den Bosch hebben vanmorgen een tijdje zonder stroom gezeten. Oorzaak was een brand in een transformatorhuisje aan de Goudenheuvel. Rond kwart over elf was er volgens een woordvoerder van netwerkbeheerder Enexis op ongeveer vijftig adressen nog geen stroom. Hij hoopte dat de stroomvoorziening ook voor deze aansluitingen om elf uur zou zijn hersteld. Inmiddels is dat aangepast naar twee uur vanmiddag,

De brand was tegen kwart voor negen door nog onbekende oorzaak uitgebroken. Als de brandweer klaar is met het blussen, kan Enexis gaan onderzoeken wat er precies aan de hand is en welke reparatiemaatregelen nodig zijn.

9.15

Persoon overleden bij bedrijfsongeval

Een ongeluk bij een bedrijf aan de Havendijk in Oudenbosch heeft vanmorgen het leven gekost van een man van 44 uit deze plaats. Hij werkte bij dit bedrijf. Het ongeval werd rond kwart voor acht gemeld. De politie is bezig met een onderzoek. Ook de arbeidsinspectie is ingeschakeld.

Het bedrijf waar het ongeluk gebeurde (foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties).
Het bedrijf waar het ongeluk gebeurde (foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties).
8.00

Gestolen geld terug bij eigenaar

De man die in Beek en Donk 500 euro had gestolen uit een pinautomaat, heeft zich gemeld bij de politie. Gisteren werd de foto van de man verspreid door de politie. Eerst was de dief nog onherkenbaar op de site van de politie, maar dat werd veranderd omdat hij niet binnen twee weken iets van zich had laten horen. Dat is inmiddels wel gebeurd, zo maakte de politie vanmorgen bekend. De verdachte heeft zich gemeld op het politiebureau in Helmond. Hij had het hele bedrag bij zich en dat zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Op 10 februari pinde een man 500 euro op de Koppelstraat in Beek en Donk. Toen het geld niet uit de automaat kwam, ging hij weg en belde hij de bank. Waar hij echter niet op rekende, was dat het geld na 17 seconden alsnog uit het apparaat kwam. Op camerabeelden is te zien dat een man direct daarna doet alsof hij zijn pinpas gebruikt en vervolgens de 500 euro uit de geldautomaat pakt.

LEES OOK: Dit is de man die 500 euro uit een pinautomaat jatte

06.56

Auto in greppel naast A73

Een auto is afgelopen nacht bij Rijkevoort in de berm beland langs de snelweg A73. De auto was aangetikt door een vrachtwagenchauffeur die met zijn vrachtwagen naar de rechterbaan kwam. De auto kwam in een greppel tot stilstand. De bestuurder is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Ook de vrouw die bij hem in de auto zat, was niet gewond. Het ongeluk gebeurde in de richting van Nijmegen.

Het ongeluk gebeurde op de A73 bij Rijkevoort (foto: SK-Media).
Het ongeluk gebeurde op de A73 bij Rijkevoort (foto: SK-Media).
De auto is uit de sloot bij Rijkevoort gehaald (foto: SK-Media).
De auto is uit de sloot bij Rijkevoort gehaald (foto: SK-Media).
02.42

Melding overval Breda

De politie deed afgelopen nacht onderzoek in de Boschstraat in Breda nadat daar een overval was gemeld. De politie was daar met meerdere eenheden. Wat later kwam ook een ambulance aanrijden.

Na de melding van een overval kwamen de politie en een ambulance naar de Boschstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Na de melding van een overval kwamen de politie en een ambulance naar de Boschstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
22.51

Vrachtwagen klemgereden op A58

Een vrachtwagen is gisteravond klemgereden door de politie op de snelweg A58 bij Eindhoven. Er zou iemand zijn aangehouden. De vrachtwagen is geborgen. Meer informatie ontbreekt vooralsnog.

22.37

Vrachtwagenchauffeurs weggestuurd van A58

Tien vrachtwagenchauffeurs zijn gisteravond weggestuurd van de vluchtstrook van de snelweg A58 bij verzorgingsplaats Kriekampen en van de rijstrook naar een tankstation. Daar hadden zij hun vrachtwagens geparkeerd terwijl dit verboden is. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit en sprak hen daarop aan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!