Nichten van Germa: levens getekend door de verdwijning van hun tante

7 april 2023 om 14:47 • Aangepast 18 april 2023 om 02:00
nl
Heidi Langerak werd geboren op de dag dat haar tante Germa van den Boom uit Nieuwendijk verdween. Germa kreeg nog wel het bericht dat haar oudere zus Conny een dochter had gekregen. Ze zou de dag erop waarschijnlijk op kraamvisite zijn gegaan. Heidi wordt dit jaar 39 jaar en nooit meer is er iets van Germa vernomen. Wat dat betekent voor haar en haar familie vertelt Heidi zondag samen met haar zus Emily in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Het zijn opnieuw spannende tijden voor de familie. Tot 20 april nog is er een beloning van 250 duizend euro voor de gouden tip. Het is een ultieme poging van de Peter R. de Vries-foundation om het mysterie van de verdwijning na bijna veertig jaar op te lossen. Peter R. de Vries besteedde vaak aandacht aan de vermissing van Germa van den Boom, en de foundation onder leiding van zijn dochter Kelly de Vries zet dat werk nu voort.

Hoe lang het ook allemaal geleden is, de familie snakt nog steeds naar duidelijkheid. Hoe kan iemand zomaar van de aardbodem verdwijnen? Wat is er die zaterdagavond gebeurd? De 19-jarige Germa was voor het eerst een weekend alleen thuis. Ze ging op zaterdagavond stappen en een buurjongen bracht haar thuis. Hij is de laatste geweest die haar gezien heeft. In het huis zijn bloedsporen gevonden. Maar wat er gebeurd is, is nooit opgehelderd.

In de loop van de jaren zijn er vele honderden tips binnengekomen gevolgd door net zo veel teleurstellingen. Voor de familie Langerak een levenslang trauma. Voor Heidi is het wel fijn te weten dat Germa nog wist van haar geboorte en dat ze er blij mee was. Want ze heeft daar voordat ze verdween nog met met verschillende mensen over gesproken. Maar elke verjaardag van Heidi staat al haar hele leven in het teken van de verdwijning van Germa.

Verder in KRAAK
Cardioloog Tamara Aipassa uit Eindhoven over een TikTok-actie van artsen om het 'vapen' tegen te gaan. De artsen vinden dat influencers op het sociale medium TikTok moeten stoppen met het promoten van dat vapen. En daarom spreken ze die 'beïnvloeders' aan, via filmpjes op TikTok.
En Bryan Vreijsen uit Tilburg is initiatiefnemer van 'Brabant Maatjes', dat zich bekommert om eenzame jongeren in Brabant. Het initiatief kwam voort uit zijn eigen sociale isolement en het blijkt een toenemend probleem in deze tijd.

KRAAK wordt elke zondag live uitgezonden om 12 uur en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!