Vuurwerk op het veld bij Helmond Sport, wedstrijd tijdelijk gestaakt

7 april 2023 om 20:41 • Aangepast 18 april 2023 om 02:03
nl
De wedstrijd tussen Helmond Sport en MVV is vrijdagavond na 17 minuten tijdelijk gestaakt. Supporters van de Maastrichtse club hebben vanuit het uitvak vuurwerk op het veld gegooid. Volgens de nieuwe regels van de KNVB, die sinds vrijdag gelden, moet de wedstrijd dan meteen worden stilgelegd.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

"Het MVV publiek heeft het statement van de KNVB niet gelezen...", meldde Helmond Sport. "Ze gooien vuurwerk op het veld."

MVV-aanvoerder Matteo Waem ging daarna naar het uitvak, om de supporters toe te spreken en uit te leggen dat ze zich moeten gedragen als ze willen dat de wedstrijd wordt uitgespeeld. De supporters reageerden door 'voetballen, voetballen, voetballen' te zingen.

Na een afkoelingsperiode van ongeveer een kwartier werd de wedstrijd hervat.

Aangescherpte regels
De KNVB heeft de regels aangescherpt, nadat afgelopen woensdag een Feyenoord-fan een aansteker tegen het hoofd van Ajax-middenvelder Davy Klaassen had gegooid. Voortaan wordt een wedstijd direct gestaakt als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek wordt geraakt door een voorwerp.

Als er voorwerpen op het veld worden gegooid, wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Spelers en scheidsrechters gaan dan naar de kleedkamer. Bij een tweede keer wordt het duel definitief gestaakt. Dit geldt ook als een supporter het veld betreedt.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!