Paaspopbezoekers beginnen de dag met worstenbroodjes en 'alcoholvrij'

8 april 2023 om 15:03 • Aangepast 18 april 2023 om 02:00
nl
De eerste paaspopochtend bracht modder, kou en voor velen een kater met zich mee. Gelukkig schoot het Brabants Buske te hulp met warme worstenbroodjes. Niets is immers beter om dan de dag te beginnen met 'unne goeje bojum'.
Profielfoto van Rik ClaessenProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Modder en regen. Het wit-rode busje trotseert het allemaal om het festivalterrein te bereiken. Als presentator Thomas Wustman aanklopt bij een van de tentjes, klinkt een stem: "Ik denk dat je aan de verkeerde tent zit."

Als het echtpaar doorheeft wat er gebeurt, moeten ze lachen: "Het is romantisch zo in de tent, maar wel verschrikkelijk koud!" De warme worstenbroodjes worden dan ook in alle dank ontvangen. "Komen jullie morgen weer?"

Een groepje jongeren uit Heeswijk-Dinther kruipt uitgeslapen uit hun tentjes en rekt zich uit. Paaspop is bekend terrein voor ze. "Dit jaar is de zevende of achtste keer dat we gaan." Maar het is wél de eerste keer op de camping zegt een van de heren in zijn onderbroek voor de modderige tent. Hoe houd je dat vol? "Op tijd naar bed, natuurlijk", lacht hij.

"Dit is alcoholvrij hoor!"

Dik ingepakt in jassen en dekens ritst een groepje meiden hun tentflappen open. Nog geen vijf tenten verder stappen twee jongens met een traytje bier over de festivalcamping. Geen vreemd gezicht want een ander groepje jongeren zit in een kring van tuinstoelen de vorige avond na te bespreken. Vlug bedekt eentje zijn bierblikje: "Is alcoholvrij hoor!"

In een doorzichtige waterkoker dobberen een paar knakworsten in troebel water. Het ziet er smerig uit. "Maarja, dit weekend is ook gewoon smerig!", lacht Jeroen (24) uit Kapelle. "Wat broodjes erbij en het was best prima hoor." Samen met zijn maten zit hij voor hun tentjes, bijkomend van een nacht die ze slechts als 'koud en vochtig' beschrijven. Opgeven? Zeker niet. "Gewoon wat bier en door!", klinkt het instemmend.

"Da's lekker wèrm!"

Niet iedereen heeft het koud gehad. “Ik heb denk ik de énige verwarmde tent op Paaspop”, zegt Kevin uit Eindhoven. Hij kruipt zijn tent in om een klein kacheltje te laten zien, keurig netjes naast zijn tweepersoonsluchtbed. "Da’s lekker wèrm!”, lacht hij. Daarnaast heeft hij ook nog zijn tosti-ijzer, waterkoker en koelbox mee. “Waarom naar de camping als je naar de glamping kunt?”

Bij alle festivalgangers worden de worstenbroodjes hartelijk in ontvangst genomen. Met gezucht en gekreun komt de camping op gang. Velen maken zich klaar voor de headlines van zaterdag, zoals Duncan Lawrence, Joost, George Ezra en Goldband. Maar échte plannen? "Dat zien we wel", laat een kampeerder weten.

Uitgeslapen of niet. De sfeer zit er goed in. Meer zien? Bekijk het Brabants Buske vanaf 17.45 uur bij Omroep Brabant tv of op de website.

LEES OOK: Paaspop: modderige schoenen en knallende headlines op eerste avond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!