Eva de Schipper

Eva de Schipper

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever voor radio, televisie en internet.

Voor Omroep Brabant Ik begon met verschillende televisiestages in Hilversum, om vervolgens als freelancer aan de slag te gaan bij bedrijven als BN DeStem en Omroep Brabant.

Eerste herinnering aan Omroep Brabant Ik gok dat die iets te maken heeft met het eten van worstenbroodjes en carnaval.

Waarom Omroep Brabant? Als je net zo nieuwsgierig bent als ik en altijd wilt weten wat er speelt in jouw buurt, dan is Omroep Brabant echt een uitkomst.

Het gevoel van hier Voor mij voelt Brabant iedere keer weer als thuiskomen. Pas als je bij Omroep Brabant gaat werken, merk je hoe uitgestrekt onze provincie is. Elke streek is verschillend, maar tegelijkertijd zie je de Brabantse gezelligheid overal in terug.

In mijn vrije tijd Op een surfplank in het zwembad (jazeker, dat is ook een sport). Zodra de zon schijnt ben ik buiten en als de zon niet schijnt dan zoek ik hem aan de andere kant van de wereld op.

Artikelen van Eva de Schipper

Vriendengroep baalt enorm van stilgelegd verjaardagsfeest: 'Hadden we het maar niet gedaan'

Verslagen zitten ze aan een tafel in de achtertuin: de vriendengroep die zaterdag een groot feest voor ongeveer honderd man gaf achter een loods aan de Groeneweg in Hoogerheide. Tot schrik van de jongelui werd het verjaardagsfeest stilgelegd door de politie. "We hebben met de beste bedoelingen een zo veilig mogelijk feest proberen te organiseren, maar achteraf gezien hadden we het beter niet kunnen doen," verzuchten ze.

Het feest werd hier in Hoogerheide gehouden.

Parenclubs mogen open, maar willen dat niet met de anderhalvemeterregel: 'Dan komt er niemand'

Een lege dansvloer, niemand aan de bar en geen clubjes gasten in de 'jungleruimte', het zwembad of in het bubbelbad. De deuren van de enige twee Brabantse parenclubs, in Rucphen en Beek en Donk, zijn al maanden gesloten. De clubs mogen weer open, maar dan wel met de anderhalvemetermaatregelen. Maar dat is geen optie, stelt Bjorn Verbeek van Swingersclub Ultimate-Dream: "Dan kunnen mensen niet doen waar ze voor komen. Je gaat toch ook niet naar een voetbalwedstrijd om tennis te kijken?"

Parenclub Mystique in Rucphen. (foto: Frank van Loon)