Hockeysters Den Bosch bereiken finale Euro Hockey League

9 april 2023 om 13:27 • Aangepast 18 april 2023 om 02:00
nl
De hockeysters van Den Bosch hebben met de nodige moeite de finale bereikt van de Euro Hockey League. De landskampioen schudde in Amstelveen Düsseldorfer HC met 2-1 van zich af. Op tweede paasdag is 22-voudig Spaanse kampioen Club de Campo de tegenstander.
Profielfoto van NOS
Geschreven door
NOS

Daarmee wordt de finale een herhaling van de eindstrijd van twee jaar geleden. Den Bosch won toen eenvoudig met 5-0.

Den Bosch, zestien keer winnaar van de voorloper van de EHL, pakte de kampioen van Duitsland meteen bij de strot en er waren amper twintig seconden gespeeld of Frédérique Matla was al dicht bij de openingstreffer.

Tegentreffer
Er volgden nog kansen voor Joosje Burg en Maartje Krekelaar, maar Düsseldorfer HC kwam het eerste kwart ongeschonden door.

Terwijl het wachten was op een Bossche treffer, viel die juist aan de andere kant. Lilly Stoffelsma drong na balverlies van Burg de vijandelijke cirkel binnen en werd daar op onreglementaire wijze gestuit door Sanne Koolen. Sara Strauss benutte de toegekende strafbal.

Gelijkmaker
Die tegenvaller in de 25ste minuut werd nog voor rust weggewerkt door Matla, die de bal voor het intikken had na een fraaie slalom van Rosa Fernig: 1-1.

Twee minuten voor tijd mocht Matla na een duw van Pia Lhotak op Burg aanleggen voor een strafbal. Ze schoot tot grote opluchting van de Bossche vrouwen onberispelijk raak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!