Jizz Hornkamp schiet Willem II naar 2-1 zege, goal afgekeurd om buitenspel

9 april 2023 om 14:25 • Aangepast 18 april 2023 om 02:04
Willem II heeft de vierde zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers waren op eigen veld met 2-1 te sterk voor VVV-Venlo en hielden daarmee de Limburgers op de ranglijst achter zich. Ook blijven ze de ranglijst van de vierde periode aanvoeren.
Profielfoto van ANP
ANP

Willem II kwam nog wel op achterstand. In de 21e minuut schoot VVV-aanvoerder Sven Braken raak nadat Martijn Berden de bal met het hoofd had klaargelegd.

Tien minuten later stond het weer gelijk. Jizz Hornkamp passeerde doelman Ennio van der Gouw met een schuiver in de verre hoek. Kort na rust zette diezelfde Hornkamp de thuisploeg op voorsprong door van dichtbij raak te schieten. Dat deed de aanvaller twee minuten later nog eens, maar scheidsrechter Allard Lindhout keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Willem II staat vierde met 56 punten, VVV volgt met 52 punten.