RKC in de Kuip onderuit tegen Feyenoord

9 april 2023 om 22:10 • Aangepast 18 april 2023 om 02:03
RKC Waalwijk heeft zondagavond in Rotterdam een kansloze nederlaag geleden tegen Feyenoord. In de Kuip was de eindstand 5-1, waarmee Feyenoord weer een stapje dichterbij de landstitel is.
Profielfoto van ANP
ANP

De koploper van de Eredivisie was in eigen huis veel te sterk voor RKC. De club uit Rotterdam kwam in de 29e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Yassin Oukili. Feyenoord liep nog voor rust uit naar 3-0 door doelpunten van Igor Paixão en Quilindschy Hartman.

Paixão en Santiago Giménez scoorden na rust. Ze gaven Feyenoord nog een beetje extra vertrouwen voor het thuisduel van donderdag in de kwartfinale van de Europa League met AS Roma.

Julen Lobete redde namens RKC de eer. Hij trof bij een achterstand van 5-0 doel voor RKC.

Opvallend feit tijdens het duel: het voetbalveld was helemaal omgeven door netten. Daarmee is Feyenoord vooralsnog de enige club in Nederland na de verscherpte maatregelen van de KNVB die scheidsrechters verplichten duels sneller te staken als er voorwerpen op het veld worden gegooid.

Aanleiding was het bekerduel in de Kuip afgelopen woensdag waarbij Ajaxspeler Davy Klaassen een aansteker tegen zijn hoofd kreeg die vanaf de tribune werd gegooid.