Liveblog

112-nieuws: motor in vlammen op • jongen (15) vermist

10 april 2023 om 12:38 • Aangepast 21 april 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

17.14

Jongen (15) vermist

In West-Brabant is een jongen van 15 al enkele dagen vermist. Vanwege privacyredenen wil de politie niet vrijgeven waar de jongen vandaan komt of waar hij vermist is geraakt. Vermoedelijk is de jongen onderweg naar of in de provincie Zeeland. De politie denkt niet dat er sprake is van een misdrijf.

16.13

Motor in vlammen op

Een motorrijder uit Drunen heeft rond vier uur een schuiver gemaakt met zijn motor. De motor vloog hierna in brand en is geheel verloren gegaan. Dat gebeurde in een bocht van de Nieuwkuijkseweg ter hoogte van de kruising met 't Hoog in Helvoirt. De brandweer heeft de brand geblust en de motor daarna naast de weg gelegd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.24

Grote brand in Etten-Leur onder controle

De uitslaande brand aan de Hermelijnweg in Etten-Leur maandag is onder controle. Uit voorzorg werden enkele huizen ontruimd. Vanwege de ernst van de situatie zijn NL-Alerts verstuurd. Dikke, gitzwarte rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien.

LEES OOK: Verwoestende brand na uren blussen onder controle

15.13

Werknemers verpakkingsbedrijf geschrokken van brand: 'Dit raakt me'

Medewerkers van verpakkingsbedrijf Pet Power BV zijn geschrokken van de grote brand die in Etten-Leur bij Axell Logistics wordt. De twee bedrijven zijn buren, het zijn ook de kunststof flessen van het verpakkingsbedrijf die daarnaast zijn opgeslagen en nu verloren zijn gegaan.

Werknemers van Pet Power staan bij de afzetting naar de brand te kijken. “Dit doet mij wel wat”, zei een man, die er al 23 jaar werkt tegen Omroep Brabant. Hij is bang dat er vanwege de warme ook schade bij het eigen pand ontstaat.

15.05

Vijftien caravaneigenaren beboet na leegloop Paaspop

De politie heeft vijftien bekeuringen uitgedeeld aan bezoekers die met de caravan of camper wegreden van de camping van Paaspop in Schijndel. Eén caravan was maar liefst 700 kilo te zwaar. De bestuurder van een andere caravan had nog teveel alcohol in zijn bloed. Andere caravans en campers hadden onder meer geen goed zicht, reden te hard of het kenteken was niet goed zichtbaar. De verkeerspolitie controleerde in totaal 45 caravans of campers.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.45

Mishandeling vrijwilliger COC: beelden verbrande regenboogvlag duiken op

Het COC Eindhoven heeft aangifte gedaan bij de politie nadat een groep van twintig mensen zaterdagavond bij een pand van het COC belaagd is. Een vrijwilliger van de belangenorganisatie voor lhbti'ers werd hierbij geslagen. De politie bevestigt dat er aangifte gedaan is en zegt 'uitgebreid onderzoek' te doen. De gemeente spreekt over een 'verschrikkelijk incident.' Inmiddels zijn beelden opgedoken van een verbrande regenboogvlag.

LEES OOK: Mishandeling vrijwilliger COC: beelden verbrande regenboogvlag duiken op

13.40

Vermiste man (25) weer aangetroffen

De 25-jarige man uit Goirle die sinds zondag vermist werd, is in goede gezondheid aangetroffen. Dat meldt de politie op Twitter.

13.37

Nog een NL-Alert verstuurd voor grote brand

Er is rond half twee nog een NL-Alert verstuurd voor de grote brand bij het transportbedrijf in Etten-Leur. Dit bericht is naast Etten-Leur ook verstuurd in regio Breda. De Veiligheidsregio adviseert nog steeds om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten.

Wachten op privacy instellingen...
13.30

Man rijdt tegen politieauto's aan tijdens achtervolging

Op de A58 bij Breda is maandagochtend een man aangehouden na een kilometerslange achtervolging over de A2 en A27. Tijdens de achtervolging reed de man meerdere keren opzettelijk tegen politieauto's aan. Daarnaast slingerde hij heel erg en reed hij te hard.

LEES OOK: Man rijdt opzettelijk tegen politieauto's aan tijdens lange achtervolging

13.10

Traumahelikopter landt in de Efteling, bezoeker onwel

Een traumahelikopter landde maandagmiddag op de speelweide in de Efteling. Een bezoeker werd onwel in een restaurant van het attractiepark. De bezoeker is in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

13.02

Lekke band bestelbus met caravan

Een bestelbus met caravan liep vanmiddag op de snelweg A50 vlakbij Best een kapotte band op. De bestuurder van een andere bestelbus wilde helpen en zette de caravan in de buitenberm vast. Een berger heeft alles opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
12.50

Gebouw Etten-Leur in vlammen op

De uitslaande brand die vanochtend rond halftien uitbrak in het gebouw van Axell Logistics aan de Hermelijnweg in Etten-Leur heeft het gebouw volledig verwoest. Vanwege de ernst van de situatie werd in de loop van de ochtend een NL-Alert verstuurd. Dikke, gitzwarte rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien.

12.30

Brand in bossen Riethoven

In de bossen van Riethoven woedde vanochtend brand. Vermoedelijk is het vuur opzettelijk gesticht door vandalen, uit balorigheid. Ook een boom moest het ontgelden. De stam werd ingezaagd en een deel van de schors verwijderd.

De brandweer bluste het vuur in het Riethovense bos (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De brandweer bluste het vuur in het Riethovense bos (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Ook deze boom moest het ontgelden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Ook deze boom moest het ontgelden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
12.11

Politie zeer tevreden over verloop Paaspop

De politie kijkt terug op een zeer goed verlopen Paaspop, zonder grote incidenten. Dat laat een agent weten op Twitter. Tijdens het evenement in Schijndel vonden wel een paar aanhoudingen plaats, vanwege mishandelingen en het bezit van verboden middelen. De man die werd betrapt op het stelen van diverse mobiele telefoons zit nog altijd vast.

12.04

Man vermist in Goirle

In Goirle wordt sinds het middaguur een 25-jarige man vermist. De man heeft een lichte huidskleur, is 1,85 meter lang, slank, heeft bruin haar, een korte baard en heeft een koptelefoon op. Hij droeg op het moment van zijn verdwijning een khaki broek en een donkerblauw shirt.

11.00

Vrouw (56) opgepakt voor neersteken man

Een 56-jarige vrouw is zondag opgepakt in een huis aan de Sandenburgstraat in Breda. Ze wordt ervan verdacht een 56-jarige man die ook in het huis was, te hebben neergestoken. De man raakte hierbij zwaargewond en is meegenomen naar het ziekenhuis. Wat er vooraf ging aan de steekpartij is niet bekend. De politie vermoedt dat het een conflict was tussen twee huisgenoten.

09.30

Brand in bedrijfsgebouw Etten-Leur

Er woedt sinds halftien maandagochtend brand bij Axell Logistics aan de Hermelijnweg in Etten-Leur, een bedrijf in kunststoffen. Er zijn gitzwarte rookwolken boven het bedrijventerrein te zien. Mensen krijgen van de Veiligheidsregio het advies uit de rook te blijven. In eerste instantie werd een meterkastbrand bij gemeld. Maar de brandweer schaalde, vanwege de aanwezigheid van een hoop petflessen en de omvang van het gebouw, snel op.

LEES OOK: Brand op bedrijventerrein in Etten-Leur: 'Gebouw gaat er helemaal aan'

09.26

Man vermist in Tilburg

In Tilburg wordt sinds gisteren een 25-jarige man vermist. Hij is slank postuur, 1,84 meter lang, heeft donker haar en donkere ogen. Hij droeg op het moment van zijn verdwijning een cognackleurige lange jas, een beige broek en witte sneakers. De politie is naar de man op zoek. Een woordvoerder benadrukt dat de man ergens anders kan verblijven dan in Tilburg.

09.17

Duo in gestolen auto

Op de A58 bij Roosendaal zijn afgelopen nacht twee mannen uit Roosendaal aangehouden. Zij reden in een gestolen auto. Agenten herkenden de auto en lieten de bestuurder - een 17-jarige jongen - stoppen. Ook de dertiger die bij hem in de auto zat is aangehouden voor nader onderzoek.

08.51

Brand huis Oosterhout

In een huis aan de Vossendonk in Oosterhout woedde vanochtend brand. De bewoonster werd door buurtbewoners uit het huis gehaald. Zij had moeite met ademen en is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook iemand die hulp bood aan de vrouw is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een valkparkiet heeft de brand niet overleefd.

LEES OOK: Huis voorlopig onbewoonbaar na brand, parkiet overleeft de brand niet

De brandweer was snel aanwezig om de brand in Oosterhout te blussen (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
De brandweer was snel aanwezig om de brand in Oosterhout te blussen (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
06.25

Man mist afrit A65 en raakt van de weg

Een Belgische bestelwagen is maandagochtend van de weg geraakt nadat de bestuurder de afrit Tilburg-Noord miste en deze alsnog wilde nemen. Dat gebeurde op de A65 bij Berkel-Enschot. Met hoge snelheid werd de man gelanceerd en de auto belandde op de zijkant. De bestuurder kon zelf uit de auto klimmen en mankeerde niets. Hij is wel mee naar het politiebureau genomen omdat hij teveel had gedronken.

De auto belandde op de zijkant (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De auto belandde op de zijkant (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De man bleek te veel gedronken te hebben (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De man bleek te veel gedronken te hebben (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
06.07

Taxi aangereden in Den Bosch

Een taxi is gisteravond aangereden toen de taxichauffeur de taxiparkeerplaats aan de achterkant van station Den Bosch, in de Magistratenlaan, wilde verlaten. De taxi werd geraakt door een automobilist die van de randweg kwam. Na de aanrijding vatte de taxi aan de voorkant vlam. De bestuurder van de auto parkeerde na de botsing zijn auto in een parkeervak een klein stukje verderop en ging er daarna vandoor.

05.41

Brand in oude sporthal Vught

In de voormalige sporthal aan de Lidwinastraat in Vught woedde afgelopen nacht brand. De melding van de brand kwam rond halfdrie binnen bij de brandweer. Die moest de deur van de hal forceren om binnen te komen, maar kon het vuur snel blussen. Desondanks is de schade in de hal - die leeg staat op de nominatie staat om gesloopt te worden - fors. Bij de brand kwam veel rook vrij. Die is met een ventilator verdreven.

05.40

Auto vernield in Den Bosch

Een auto aan de Kooikersweg in Den Bosch is afgelopen weekend vernield. Er werd vrijdagnacht ingebroken en daarbij werd niet bepaald zachtzinnig te werk gegaan door de daders. Een ruit werd ingeslagen, de koplampen werden van de auto gestolen en daarbij liep de bumper van de auto aanzienlijke schade op.

Bij het stelen van de koplampen van de auto gingen de daders niet bepaald zachtzinnig te werk (foto: Facebook De Kruiskamp Ons Buurtje).
Bij het stelen van de koplampen van de auto gingen de daders niet bepaald zachtzinnig te werk (foto: Facebook De Kruiskamp Ons Buurtje).
Mensen die iets meekregen van de diefstal wordt gevraagd contact op te nemen (foto: Facebook De Kruiskamp Ons Buurtje).
Mensen die iets meekregen van de diefstal wordt gevraagd contact op te nemen (foto: Facebook De Kruiskamp Ons Buurtje).
21.09

Bestelauto brandt uit op de A59

Een bestelauto is gisteravond uitgebrand op de A59 bij Oss. De bestuurder besloot de auto vanwege een technisch probleem op de vluchtstrook te parkeren en vlak daarna sloegen vlammen uit de auto. De chauffeur, een dakdekker, haalde al zijn werkspullen uit de laadruimte: rollen dakleer en drie gasflessen. De brandweer slaagde erin om de auto te blussen, maar kon niet voorkomen dat de bestelauto fikse schade opliep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!