Video

Verzorgingstehuis ontruimd: bewoners raken onwel door chemische lucht

12 april 2023 om 12:10 • Aangepast 25 april 2023 om 02:00
nl
Tientallen mensen zijn woensdagochtend geëvacueerd uit verzorgingstehuis Sint Janshof in Vlijmen. Zij raakten onwel door een benzineachtige lucht in het gebouw aan de Kees Klerxstraat. Zeker zeventien van hen hadden last van hoofdpijn. Aan het einde van de middag mochten de bewoners weer terug.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De bewoners met klachten zijn ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. In totaal werden zo'n 50 bewoners uit twee vleugels van het verzorgingstehuis gehaald. Daar wonen mensen met dementie of een lichamelijke aandoening. De bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis en een hotel in de buurt.

Volgens metingen van de brandweer was de omgeving rond vijf uur veilig. De Veiligheidsregio vermoedt dat de oorzaak van de geur kwam door een probleem in het riool. Het zorgcentrum is aan het einde van de middag geventileerd en het riool is gespoeld. Uit voorzorg werd het gebouw nog wel extra geventileerd en bleven er metingen worden gedaan.

Opnieuw vreemde geur
Iets voor tien uur 's avonds hing opnieuw een vreemde geur in het zorgcentrum. Volgens de brandweer was er geen gevaar voor bewoners en personeel en hoefde niemand het gebouw te verlaten. Volgens de gemeente wordt het goed in de gaten gehouden. Waar de geur precies vandaan kwam, wordt nog onderzocht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!