Theo Maassen is de nieuwe presentator van Zomergasten

13 april 2023 om 08:57 • Aangepast 21 april 2023 om 02:01
nl
Theo Maassen is de nieuwe presentator van het interviewprogramma Zomergasten. Dat maakte de VPRO, de omroep waarbij het programma te zien is, donderdag bekend. De 56-jarige Eindhovense cabaretier en acteur zegt 'blij en trots' te zijn met zijn interviewklus. Maassen volgt Janine Abbring op, die het programma van 2017 tot en met 2022 presenteerde.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Ik kijk uit naar de zes ontmoetingen en de voorbereidingen daarop. Ik ben gefascineerd door de ontstaansgeschiedenis van iemands talent", zegt Maassen. "Hoe heeft iemand zich ontwikkeld? Wat waren de obstakels? Is het talent, een kwestie van geluk, of pure monomanie het geheime ingrediënt dat maakt dat deze mensen zover komen? En wat heeft het iemand uiteindelijk gebracht?"

Uitzonderlijke gesprekken
Hoofdredacteur Sarah Sylbing van de VPRO, zegt "verheugd" te zijn met Maassen als presentator. "Wij zochten naar een gesprekspartner met veel eigen inbreng, nieuwsgierigheid en improvisatietalent. Maassen staat bekend als cabaretier die de controverse niet schuwt, maar het waren de uitzonderlijke gesprekken met kunstenaars voor zijn eigen podcast waardoor hij in het vizier kwam als opvolger van Janine Abbring."

Zomergasten is van 23 juli tot en met 27 augustus op zondagavond te zien op NPO 2.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!