Video

Drugslab ontdekt in garage van huis, twee persfotografen weer vrij

13 april om 09:19 • Aangepast 25 april om 02:02
nl
In een garage bij een huis in Vinkel is donderdagochtend vroeg een drugslab ontdekt. De bewoner is opgepakt. Dit gebeurde nadat woensdagavond in dezelfde straat, de Bosschebaan, zou zijn geschoten. Twee persfotografen die op de vondst van het drugslab afkwamen werden aangehouden, maar zijn inmiddels weer vrijgelaten. Zij zouden een bevel van agenten niet hebben opgevolgd.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Rond half twaalf 's avonds kreeg de politie een melding over schoten, die op de Bosschebaan in Vinkel zouden zijn gehoord. Agenten reden er rond met zoeklichten en doorzochten de omgeving. Volgens de politie zijn tijdens deze zoektocht geen sporen gevonden waaruit blijkt dat er daadwerkelijk is geschoten.

Drugslab
Deze donderdagochtend vroeg, uren na de schietmelding, is in een garage bij een vrijstaand huis in dezelfde straat een drugslab ontdekt. De Dienst Speciale Interventies van de politie viel dit pand binnen, omdat onduidelijk was hoe de situatie binnen was. Daarom werd de omgeving van de garage ruim afgezet, meldt de politie.

De politie heeft hier de bewoner aangehouden. Het lab was tijdens de inval niet in werking. Waarschijnlijk werd hier de harddrug MDMA gemaakt. In de garage staan tientallen blauwe jerrycans en vaten. Of de melding van de schietpartij iets met het gevonden drugslab te maken heeft, is niet duidelijk. De politie doet daar onderzoek naar.

Het huis is in bezit van de gemeenschappelijke regeling Heesch West. Dat is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bernheze, Oss en Den Bosch. Het huis werd tijdelijk verhuurd. De burgemeester van Den Bosch heeft de garage per direct gesloten.

Afzetting
Twee persfotografen kwamen net als de politie op de vondst van het drugslab af. Volgens een woordvoerder van de politie zijn zij door een afzetting gelopen en daarna opgepakt. De formele reden is volgens de voorlichter dat de fotografen een bevel of vordering van agenten negeerden.

Het tweetal is inmiddels weer vrij, maar moet zich morgenochtend weer melden op het bureau voor verhoor. Een advocaat namens de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) staat hen dan bij. Een hulpofficier van justitie heeft beoordeeld dat de aanhouding terecht was. De fotografen negeerden een ambtelijk bevel en hinderden een ambtenaar in functie.

'Een fout'
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zegt 'onprettig verrast' te zijn door de aanhouding van de fotografen. "Wij gaan ervan uit dat er sprake is van een fout", zegt secretaris Thomas Bruning. "Maar we krijgen graag tekst en uitleg waarom er toch tot aanhouding over is gegaan."

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!