Oekraïners ruziën met jongeren die bij hun opvang komen 'chillen'

13 april 2023 om 21:59 • Aangepast 25 april 2023 om 02:02
nl
Bewoners van de opvanglocatie voor Oekraïners aan de Koningin Emmalaan in Best hebben het woensdagmiddag aan de stok gekregen met een aantal jongeren. De jongeren zouden op deze plek volgens de politie aan het chillen zijn geweest. De vluchtelingen waren hier niet van gediend, ook omdat de opvangplek verboden is voor mensen die er niet verblijven.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Oekraïners vroegen aan de jeugdige groep om te vertrekken. Toen ze dat niet wilde, ontstond er een ruzie en die leidde tot wat duw- en trekwerk, zo meldt de politie.

Of bij de ruzie onder anderen een hoogzwangere vrouw is geduwd, wat eerder werd gemeld, is niet duidelijk.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Er is ook geen aangifte gedaan. De politie en boa's zullen de voormalige school extra in de gaten houden. De gemeente neemt de zaak ook heel serieus. Burgemeester Hans Ubachs: "De groep staat erom bekend dat ze regelmatig overlast veroorzaakt. Het is belangrijk dat de Oekraïners zich veilig voelen."

In de voormalige Wilhelminaschool worden sinds begin dit jaar ongeveer zestig gevluchte Oekraïners opgevangen. Volgens de politie is het voor het eerst dat er zoiets vervelends op deze plek is geweest. Ubachs: "De Oekraïners ervaren het contact met de buurt als prettig. Zoals in iedere woonomgeving zijn er wel eens akkefietjes, maar dit heeft nog nooit tot problemen geleid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!