Omstreden fokker in Eersel nog steeds niet dicht, derde dwangsom opgelegd

14 april 2023 om 11:55 • Aangepast 25 april 2023 om 02:01
nl
De gemeente Eersel heeft deze week voor de derde keer een controle uitgevoerd bij de omstreden fokker aan de Grote Aardweg. Opnieuw troffen controleurs er honden aan en opnieuw legde de gemeente een dwangsom op.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Deze week telden de controleurs 180 honden, net als de tijdens de twee eerdere controles. Ook nu legde de gemeente de fokker weer een dwangsom op van 2500 euro, net als de afgelopen twee weken.

De Raad van State besliste begin februari dat de hondenfokker half maart zijn bedrijf in Eersel moest stoppen, maar dat heeft de fokker niet gedaan. Daarop begon de gemeente twee weken geleden met het opleggen van dwangsommen.

De gemeente controleert sindsdien elke week, met een totaal van tien weken. De maximumdwangsom bedraagt 25.000 euro, als de fokker zijn bedrijf niet sluit.

Afgelopen woensdag liep ook de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA mee met de controle, maar een woordvoerster kon daarover vrijdagochtend nog niets zeggen.

Eerder al bleek tijdens controles door de NVWA dat het welzijn van de dieren in het geding was en de administratie niet op orde. De NVWA nam bij een eerdere controle dit jaar 435 honden af van de fokker die er niet goed aan toe waren. Toen bleven 159 achter.

LEES OOK: 435 honden afgepakt bij controle van 'horrorfokker' in Eersel

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!