Derby NAC - Willem II definitief gestaakt: bier en vuurwerk op veld gegooid

14 april 2023 om 20:39 • Aangepast 25 april 2023 om 02:01
De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen NAC Breda en Willem II is definitief gestaakt nadat voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid. De eerste keer werd er vuurwerk gegooid, de tweede keer bier.
Profielfoto van Ron Vorstermans

De gestaakte wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen NAC Breda en Willem II wordt in principe op een later moment uitgespeeld, zoveel mogelijk onder dezelfde voorwaarden als vrijdagavond.

Het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB kan echter ook besluiten dat de huidige tussenstand (0-1) ook de eindstand wordt of dat de wedstrijd zelfs in z'n geheel moet worden overgespeeld.

Kleedkamers twee keer opgezocht
Scheidsrechter Jeroen Manschot stuurde de spelers na zo'n 70 minuten voor de eerste keer naar de kleedkamers, nadat vanaf de tribunes een stuk vuurwerk op het veld was gegooid.

Na een onderbreking van enkele minuten keerden de spelers terug op het veld. Toen Willem II een kwartier voor tijd scoorde via Elton Kabangu, werden vanuit hetzelfde vak als waar het vuurwerk vandaan kwam ook glazen bier naar de feestende spelers uit Tilburg gegooid.

Manschot blies direct af en gebaarde dat de spelers weer van het veld moesten gaan, dit keer definitief. Hij volgde daarmee de regels die de KNVB vorige week aanscherpte na de gebeurtenissen in De Kuip bij Feyenoord - Ajax.

Vuurwerk op veld
Bij de opkomst van de spelers werden rookpotten afgestoken in de clubkleuren van NAC, geel en zwart. Heel wat stukken smeulend vuurwerk belandden daarnaast nog voor het begin van de wedstrijd op het veld en moesten worden opgeruimd. De wedstrijd moest daardoor later beginnen.

Vuurwerk op het veld in het Rat Verlegh Stadion tijdens de derby (foto: Orange Pictures).