NAC-trainer Hyballa baalt van publiek: 'Supporters hebben geen discipline'

14 april 2023 om 22:42 • Aangepast 25 april 2023 om 02:00
nl
Trainer Peter Hyballa van NAC baalt van de supporters die vrijdag tijdens de derby tegen Willem II eerst vuurwerk op het veld gooiden en later bekers bier. "Die supporters hebben absoluut geen discipline. Hiermee benadelen ze ons team en ook de club", zei Hyballa bij ESPN, nadat de wedstrijd in de slotfase definitief was gestaakt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Scheidsrechter Jeroen Manschot volgde de aangescherpte regels van de KNVB. Hij stuurde de spelers eerst naar de kleedkamer nadat een stuk vuurwerk op het veld van het Rat Verlegh-stadion was beland. Kort na de hervatting scoorde Willem II (0-1). De Tilburgers vierden dat vlak voor de tribune met NAC-fans en kregen vervolgens bekers bier over zich heen gegooid.

'Helemaal kut'
Manschot staakte daarop de wedstrijd definitief. "Kijk, ik kan niets over emoties zeggen. Ik ben zelf een emotionele man", zei Hyballa. "Maar dit is echt helemaal kut. Laten we echter ook eerlijk zijn. Vuurwerk afsteken en bekers bier gooien, dat zie je in andere landen ook. Het is goed dat Nederland nu zegt: toon discipline. Maar aan de andere kant denk ik dat dit nu wel vaker voor gaat komen. Of we moeten net als in Duitsland overal hoge netten ophangen in de stadions."

'Dit moet een keer over zijn'
Trainer Reinier Robbemond van Willem II vond dat Manschot er goed aan deed de regels te volgen. "Het is altijd afwachten of een scheidsrechter naar de regels handelt of denkt: ik zie het door de vingers. Hij houdt zich aan de regels. En terecht. Blijkbaar mag je als spelers niet eens meer een doelpunt vieren, dan krijg je gelijk dit", zegt de coach.

"Sinds de coronatijd hebben we al duizenden biertjes naar het veld zien gaan. Het is duidelijk dat dit een keer over moet zijn. De mensen die zich wel gedragen zijn hiervan de dupe, net als wij. Gedraag je gewoon en drink dat biertje lekker op, dat lijkt me veel beter."

Hoe nu verder?
De gestaakte wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen NAC Breda en Willem II wordt in principe op een later moment uitgespeeld, zoveel mogelijk onder dezelfde voorwaarden als vrijdagavond. Het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB kan echter ook besluiten dat de huidige tussenstand (0-1) ook de eindstand wordt of dat de wedstrijd zelfs in z'n geheel moet worden overgespeeld.

LEES OOK: Derby NAC - Willem II definitief gestaakt: bier en vuurwerk op veld gegooid

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!