Motorrijder maakt te veel lawaai en krijgt boete van 450 euro

16 april 2023 om 16:06 • Aangepast 26 april 2023 om 02:01
nl
Een 24-jarige bestuurder van een motor heeft een boete van 450 euro gehad omdat zijn motor te veel lawaai maakte. Na een geluidsmeting bleek dat het toegestane geluidsniveau van zijn motor met negentien decibel werd overschreden, meldt de verkeerspolitie.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De man reed zaterdag op de Maasdijk bij Overlangel volgens de politie 'hoog in de toeren'. Er gelden normen voor de hoeveelheid geluid die mag worden gemaakt. Als die norm met vijf decibel wordt overschreden krijgt de eigenaar van het voertuig een boete.

"Wij meten het geluid met een geluidsmeter. In het kentekenregister van een voertuig wordt vaak het maximale aantal decibels vermeld. In het voordeel van de bestuurder moeten wij daar twee decibel bovenop rekenen. Daarna is iedere decibel daarboven te veel," zegt de verkeerspolitie Oost-Brabant.

De motor moet nu opnieuw gekeurd worden en in de tussentijd mag de man er niet mee rijden.

Het voor de politie vaak lastig om bestuurders die de fout in gaan, te pakken. Daarom wordt er in onder meer Amsterdam getest met lawaaiflitspalen, waar microfoons in zitten.

146 kilometer per uur in bebouwde kom
Zondag kwam de verkeerspolitie opnieuw in actie toen een motorrijder (52) met liefst 146 kilometer per uur door de Stadionlaan in Den Bosch reed. Daar mag je maar 50 kilometer per uur rijden. Het rijbewijs van de man is ingenomen en wordt naar het openbaar ministerie gestuurd. Daar wordt binnen tien dagen besloten hoe lang de bestuurder zijn rijbewijs kwijt is. Ook ziet het CBR het strafdossier van de man en kan een cursus of rijvaardigheidsonderzoek opleggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!