Video

Veel politie en een traumaheli bij PI Vught: gevangene dood gevonden

16 april 2023 om 17:35 • Aangepast 26 april 2023 om 02:00
nl
In de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught is een dode gevangene gevonden. Een woordvoerder van de gevangenis geeft aan dat het gaat om zelfdoding.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Eerder zondagmiddag kwamen er al meerdere ambulances richting de PI. Die vertrokken later weer zonder patiënt. Ook een traumahelikopter landde en vloog even later terug naar de vliegbasis. Wel zijn er nog een hoop agenten aanwezig. Een deel van hen draagt speciale vesten.

De suïcide is gemeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de calamiteitenonderzoekscommissie doet onderzoek. Over de identiteit en de achtergrond van de gevangene worden geen mededelingen gedaan.

Dat er zoveel politie is uitgerukt, heeft volgens Willem-Jan Joachems, misdaadverslaggever bij Omroep Brabant, te maken met de protocollen. "Als er hulpdiensten de gevangenis in moeten, gaan er verschillende deuren en sluizen open. Vanwege de veiligheid worden dan uit voorzorg extra agenten opgeroepen."

EBI onder vergrootglas
Binnen de muren van de PI Vught ligt ook de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). Die speciale gevangenis ligt al langer onder een vergrootglas, zeker sinds de komst van mocromaffia-kopstuk Ridouan Taghi. Ook Willem Holleeder zit daar gevangen.

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt en kan bijvoorbeeld via 113 Zelfmoordpreventie: bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!