De gelukspet van Van Nistelrooij moet zorgen voor winst op Ajax

21 april 2023 om 13:29 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:04
nl
Sinds Ruud van Nistelrooij een pet draagt, is PSV al elf wedstrijden op rij ongeslagen. Dat hoeft niet per se iets te betekenen, maar Van Nistelrooij gaat het lot niet tarten en zet de pet ook zondag weer op. Dan speelt PSV thuis tegen Ajax. Het is voor de Eindhovenaren een cruciale wedstrijd in de strijd om de tweede plek in de competitie. "Mijn pet ligt klaar."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De statistieken van Ruud van Nistelrooij tegen Ajax als speler en trainer zijn geweldig. Nog nooit verloor hij met PSV van de Amsterdammers. Maar die statistiek ging bij de trainer het ene oor in en het andere weer uit.

“Dat is leuk voor jullie als pers en kunnen jullie gebruiken in de voorbeschouwing. Maar ik ben bezig met het voorbereiden van mijn team voor zondag. Wij willen het beste spel van dit seizoen laten zien. Zondag half 3 is het enige moment dat telt.”

"Soms moet je concluderen dat het beste is om niet te verliezen."

Hij probeert de druk die op de wedstrijd ligt te verminderen, door verwachtingen te temperen. “Natuurlijk probeer je te winnen, dat is het uitgangspunt. Maar je weet nooit hoe een wedstrijd verloopt. Misschien moet je zondag concluderen dat het beste is om niet te verliezen.”

Van Nistelrooij gaat verder: “Er komen daarna ook nog vier wedstrijden aan in de competitie, daarin zijn nog twaalf punten te verdienen. Dus we moeten de wedstrijd niet groter maken dan die is.”

Maar de gelukspet, die gaat sowieso weer op. Voor de zekerheid. Sinds Van Nistelrooij een pet draagt is PSV bezig aan een ongeslagen reeks van elf wedstrijden. “De pet ligt klaar. Die gaat zondag weer op.” Want baat het niet, dan schaadt het niet.

"Het moet een volksfeest zijn."

De oud-spits beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde spelers Armando Obispo en Mauro Júnior zijn er niet bij.

Verder zijn zondag de ogen gericht op het publiek. NAC – Willem II werd vorige week gestaakt vanwege de nieuwe richtlijnen. De trainer van PSV rekent erop dat het voetbal wordt gevierd als een volksfeest. “Er is een bepaalde norm om voetbal te beleven. Het moet een volksfeest zijn. Iedereen in Eindhoven kijkt hier al weken naar uit. Het is belangrijk dat je je club op de juiste manier steunt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!