Opnieuw advocaat gearresteerd voor hulp aan Taghi in EBI Vught

21 april 2023 om 14:57 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:03
nl
De politie heeft opnieuw een advocaat van Ridouan Taghi gearrresteerd. Vrijdag werd de Rotterdamse advocate Inez Weski aangehouden voor het doorspelen van informatie uit de EBI. Dat zou blijken uit ontcijferde berichten van een beveiligde telefoon.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De gearresteerde advocaat Inez Weski wordt verdacht van deelname criminele organisatie. Daarnaast wordt Weski, die advocaat is van Ridouan Taghi, verdacht van het schenden van geheimen. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag na berichten in de Telegraaf. Weski is na haar arrestatie ingesloten en wordt verhoord.

De arrestatie van Weski vond plaats na een onderzoek naar haar rol bij het doorspelen van informatie door Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) naar de buitenwereld. De verdenking is daarbij dat Weski daarbij als doorgeefluik heeft gefungeerd, schrijft de Telegraaf.

Eerder al kwamen bij De Telegraaf tips binnen dat ook kantoorgenoten van Weski soms ongeoorloofd berichten doorspeelden. Dat zou gebeuren via de advocatenlijn, die niet mag worden afgeluisterd. Zo zou een jonge kantoorgenoot haar telefoon op speaker zetten als Taghi vanuit de EBI belde, waardoor familieleden konden deelnemen aan het gesprek.

Advocaat Inez Weski ging eind 2019 meteen naar Vught om Taghi te bezoeken. (Foto: Bart Meesters)
Advocaat Inez Weski ging eind 2019 meteen naar Vught om Taghi te bezoeken. (Foto: Bart Meesters)

Youssef Taghi
Eerder werd Youssef Taghi, de voormalige advocaat en neef van Ridouan Taghi, opgepakt en veroordeeld voor hulp bij een ontsnappingsplan van de topcrimineel uit de EBI in Vught. De rechtbank in Amsterdam legde hem een celstraf van 5,5 jaar op.

Youssefs raadsman mr. Andre Seebregts suggereerde tijdens de rechtszaak dat zijn client niet de enige was die als doorgeefluik fungeerde. Hij doelde daarmee op Taghi’s advocaat Weski.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!