Man schopt NS-medewerker in kruis, bespuugt hem en geeft agent kopstoot

22 april 2023 om 10:40 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:03
nl
Een medewerker van de NS is vrijdagavond mishandeld op het station in Roosendaal. Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Hij schopte een politieman en gaf hem een kopstoot.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De NS-medewerker had vlak voor de mishandeling een andere man aangesproken, omdat die zijn voeten op het zitgedeelte van een bank had liggen. Deze jongeman ging vervolgens op een normale manier op de bank zitten.

Spugen en schoppen
Korte tijd later werd de NS-medewerker aangesproken door een andere man in het stationsgebouw. Dit was de 28-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij was het kennelijk niet eens met de manier waarop de jongeman was aangesproken. Hij duwde de NS-medewerker.

Daarop stuurde de NS-medewerker hem weg. Samen met een collega begeleidde hij de 28-jarige naar de uitgang van het station. De man verzette zich hevig: hij bespuugde de NS-medewerker en schopte hem vervolgens in het kruis. Daarop werd de politie gewaarschuwd.

Agressie
Meerdere agenten kwamen vervolgens naar het station. Zij boeiden de agressieve man en probeerden hem mee te nemen naar een politieauto. Tijdens de wandeling daar naartoe schopte de 28-jarige man meerdere malen tegen de benen van een van de politiemannen. Op een gegeven moment zag hij kans een agent een kopstoot te geven.

De verdachte is naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt deze zaterdag gehoord door de politie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!