PSV wint weer van Ajax en heeft pole position voor belangrijke plek 2

23 april 2023 om 16:46 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:04
nl
PSV heeft zondagmiddag voor de derde keer dit seizoen gewonnen van Ajax. In eigen huis won het met 3-0 van de club uit Amsterdam. Door de zege stijgen de Eindhovenaren naar plek twee. Die plek op de ranglijst is belangrijk om uitzicht te houden op de Champions League. De wedstrijd werd na een uur voetballen nog wel een kwartier stilgelegd vanwege een beker die op het veld was gegooid.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Dat de topper ging om plek twee was terug te zien op het veld. Beide ploegen presteren dit jaar ondermaats en op het veld was het voetbal niet om aan te zien.

Hoewel het begin nog aantrekkelijk was doordat PSV veel druk zette, zakte het niveau na de openingstreffer tot ver onder de ondergrens. De openingstreffer kwam van Luuk de Jong. De spits kopte raak uit een voorzet van Johan Bakayoko. Het was het enige hoogtepunt in de eerste helft.

PSV liet de bal aan Ajax en vond het wel prima. De bezoekers wisten niet goed tot kansen te komen.

PSV op rozen
De Eindhovenaren hadden niet door dat met gedurfd spel Ajax gemakkelijk op de pijnbank te leggen was. Toch kregen ze ook in de omschakeling grote kansen. De grootste vlak na rust via Bakayoko. Hij ging alleen op Ajax-doelman Géronimo Rulli, af maar schoot naast.

Niet veel later viel alsnog de 2-0 voor PSV. Xavi Simons werd onderuit gehaald door Rulli en kreeg een strafschop. De middenvelder benutte het buitenkansje en verdubbelde de voorsprong.

Gestaakt
Ajax gaf gas bij en kreeg grote kansen. Juist in die fase, met nog een halfuur op de klok, werd de kraker gestaakt. Vanuit een van de PSV-vakken was een beker gegooid. Het plastic geval raakte weliswaar geen speler of scheidsrechter, maar volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB moest er tijdelijk gestaakt worden als er voorwerpen op het veld worden gegooid.

Na vijftien minuten werd er verder gespeeld. Ajax was gelijk dicht bij de aansluitingstreffer, maar Kenneth Taylor raakte de binnenkant van beide palen.

Toch kwam PSV niet meer in de problemen. Het liep ruim tien minuten voor tijd verder uit naar 3-0. De Jong verzilverde een voorzet van Simons en bracht de zege in veilige haven.

Tweede plek
Door de winst op Ajax stijgt PSV naar plek twee. Dat is een belangrijke positie, omdat de club dan nog uitzicht heeft op de Champions League. Dat is belangrijk omdat eventuele plaatsing voor het hoofdtoernooi vele miljoenen op kan leveren.

Een zekerheid is dat niet want bij plek twee moeten er eerst nog twee voorrondes gewonnen worden. Zover is het nog lang niet. PSV moet dan eerst plek twee in de laatste vier wedstrijden van het seizoen vasthouden.

Eerder dit seizoen won PSV ten koste van Ajax de Supercup (3-5). In Amsterdam werd ook het eerste onderlinge treffen in de competitie gewonnen (1-2). Volgende week staan de teams, in Rotterdam, tegenover elkaar in de bekerfinale.

LEES OOK: Kraker tussen PSV en Ajax lag stil na gooien beker: man gepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!