Van Nistelrooij prijst teamwork maar was niet blij met gegooide beker bier

23 april 2023 om 18:18 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:03
nl
Natuurlijk was er veel vreugde bij PSV na de 3-0 zege op Ajax. Trainer Ruud van Nistelrooij zei dat hij iedereen wel complimenten kon geven. De trainer van PSV loofde het teamwork, maar verwacht volgende week een moeilijkere wedstrijd in de bekerfinale. Dan staan de twee kemphanen weer tegenover elkaar. Van Nistelrooij: “Wij moeten dan nog beter zijn.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Na afloop werd hem gevraagd naar enkele individuele spelers. Maar daar stopte hij al snel mee. “Ik kan iedereen wel complimenten gaan geven, maar ik heb vooral een echt team gezien. De spelers hebben keihard gevochten.”

De trainer vervolgde het steken van zijn loftrompet: “Ik ben heel blij met deze wedstrijd. Het was van iedereen een topprestatie. Ik ben ook blij dat die vonk oversloeg op de tribune.”

"Het gaat goedkomen, alleen betalen we nu de prijs."

Daarbij doelde hij natuurlijk niet op de beker die gegooid werd na een uur voetballen. De wedstrijd werd daardoor een kwartier stilgelegd. “Dat wordt niet gewaardeerd”, zei Van Nistelrooij over het gooien van de beker bier. “Dat zag je ook aan de spelers. Ze bleven bezig met het publiek maar ik ben ze gaan halen want ik wilde dat ze naar binnen gingen om zich weer op te laden.”

Toch weet de oud-spits dat het goed gaat komen. “We zullen moeten kijken naar andere landen zoals Engeland. Het gaat goedkomen, dat weet ik zeker. Alleen betalen we nu de prijs.”

"Ik verwacht dat het een heel andere wedstrijd gaat worden."

Terug naar het voetbal. Een 3-0 zege voor PSV en dus gaan de Eindhovenaren vol vertrouwen richting de bekerfinale volgende week. Dan staat in de Rotterdamse Kuip, hetzelfde affiche op het programma. “Ajax gaat reageren”, zei de trainer van PSV. “Wij moeten dan nog beter zijn. Vandaag was een topprestatie maar die zal volgende week weer geleverd moeten worden. Ik verwacht dan dezelfde scherpte.”

Xavi Simons sloot zich aan bij zijn trainer. “Ajax moet je nooit onderschatten. Het is een finale en er staat een prijs op het spel. Ik verwacht dat het een hele andere wedstrijd gaat worden.”

LEES OOK:

PSV wint weer van Ajax en heeft pole position voor belangrijke plek 2

Kraker tussen PSV en Ajax lag stil na gooien beker: man gepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!