Inbrekers bestelen De Helpende Handjes van spullen voor minimagezinnen

25 april 2023 om 15:43 • Aangepast 9 mei 2023 om 02:01
nl
Inbrekers hebben hun slag geslagen in het gebouw van de liefdadigheidsorganisatie De Helpende Handjes in Roosendaal. De daders namen waardevolle spullen mee die voor minimagezinnen bedoeld waren. Leden kunnen niet geloven dat inbrekers juist van deze groep stelen. "Waarom steel je van me? Ik geef het zo aan je."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Vol ongeloof stapte de oprichter van de organisatie Jennifer Beierlein maandagmiddag het gebouw aan de Norbartlaan binnen. Inbrekers lieten daar zaterdag- of zondagnacht een ravage achter.

De deur was geforceerd, binnen lag rotzooi en de beveiligingscamera was gedemonteerd. Daardoor is het onbekend wanneer de inbrekers langskwamen. Veel dozen lagen open, want er was duidelijk gezocht naar waardevolle spullen. Telefoon, tablets, evenementenspullen en sportkleren werden buitgemaakt.

"Veel gestolen spullen waren al toegewezen aan gezinnen."

"Veel van deze spullen waren al toegewezen aan minimagezinnen. Naast het puinruimen zijn we meteen aan het kijken wat we in plaats van de gestolen spullen kunnen geven aan deze mensen", vertelt Jennifer.

Net als veel leden kan de oprichter van de liefdadigheidsorganisatie niet geloven dat de inbrekers het op deze groep gemunt hebben. "Waarom steel je van me? Ik geef het zo aan je als je het nodig hebt", is haar vraag aan de daders.

"De kinderen zijn erg geschokt."

De Helpende Handjes deelt niet alleen spullen uit, maar organiseert ook evenementen, onder andere voor kinderen. "De kinderen die langskomen zijn erg geschrokken. Ze hebben het steeds over vreemde mensen die zomaar binnen zijn gekomen. De ouders vinden het ook een trieste actie."

De inbraak komt niet geheel onverwacht. "We zitten dankzij een donateur in een oud schoolpand waar lange tijd junkies in zaten. Daarom hebben we het pand geprobeerd te beveiligen met een camera, bouwhekken en tralies voor de deuren en ramen. Dat bleek helaas niet genoeg."

"Het geeft een onveilig gevoel."

Dat doet wat met het gevoel onder de vrijwilligers. "Het geeft een onveilig gevoel. We hebben meteen weer bouwhekken geplaatst, dus laten we hopen dat ze niet nog een keer komen."

Daarbij helpt het niet dat de organisatie in december het huidige pand moet verlaten vanwege bouwplannen. "De gemeente wil ons niet aan een nieuw pand helpen." Toch willen Jennifer en haar team snel weer aan de slag. "We hebben aangifte gedaan en willen deze week gewoon weer open gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!