Kimberly en Haydar moeten de cel in voor het afpersen van zijn ex

26 april 2023 om 13:04 • Aangepast 9 mei 2023 om 02:00
nl
De 23-jarige Haydar en zijn 21-jarige ex-vriendin Kimberly moeten de cel in omdat ze samen een andere ex-vriendin van Haydar hebben afgeperst. De rechtbank in Breda legde de twee celstraffen op van 30 en 18 maanden. De twee hebben de 19-jarige vrouw uit Roosendaal onder meer met een pistool hebben bedreigd.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De vrouw, die eerder ook een relatie had met Haydar, moest geld overmaken en pinnen. In totaal ging het om meer dan 12.000 euro.

Kimberly (21) vertelde tijdens de zitting bijna twee weken geleden, dat ze er spijt van had. Er was iets verschrikkelijks gebeurd in haar chalet en dat had nooit gemogen, zo zei ze.

Afspraak in chalet
Op de dag van de afpersing had Kimberly met de andere ex afgesproken in haar chalet in Wouwse Plantage. Om alle leugens uit te praten, zo verklaarde Kimberly.

Maar haar ex Haydar, die ze twee maanden niet gezien had, dook ineens de avond van tevoren op en wilde bij dat gesprek tussen zijn twee exen afluisteren in een andere ruimte.

Na tien minuten stormde hij de kamer in met een pistool in zijn hand. Het gesprek dat over relaties ging, nam een abrupte wending en ineens eiste Haydar geld. Maar niet alleen Haydar. Volgens de Roosendaalse ex deed Kimberly net zo hard mee.

Ergste dag uit haar leven
De vriendin uit Roosendaal moest 5000 euro overmaken aan Haydar, maar ook 5000 euro naar de rekening van Kimberly. Daarna gingen ze met z’n drieën pinnen in Wouw en Bergen op Zoom en dat leverde nog eens 2100 euro op.

De vrouw uit Roosendaal vertelde dat die dag in het chalet de ergste dag uit haar leven was. Om twee uur was ze binnen en na twintig minuten was er al 10.000 euro afgeboekt. Ondertussen was er een pistool op haar gericht, waar ze ook een klap mee kreeg. Ondertussen werd gedreigd dat ze het chalet niet levend zou verlaten en in het zuur zou worden gelegd.

Volgens de rechtbank hebben Kimberly en haar ex dit plan samen verzonnen en uitgevoerd. Kimberly lokte de andere ex naar haar chalet en daar werd meteen geld afhandig gemaakt.

'Ook slachtoffer'
Kimberly voerde tijdens de zitting aan dat ze ook slachtoffer was van haar ex. Het was drie jaar lang 'de hel' met hem en zij kon niet tegen hem op, zo zei ze. Maar de rechtbank ging daar niet in mee.

De ex uit Roosendaal krijgt 5000 euro terug van Haydar en 1750 euro van Kimberly. Ook krijgt ze van beiden 2500 euro schadevergoeding.

Haydar kreeg een hogere straf van de rechtbank dan geëist: 30 maanden in plaats van 24. Kimberly kreeg 18 maanden cel en nog zes maanden voorwaardelijke. Tegen haar was 20 maanden geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!