Ranomi Kromowidjojo gaat jonge zwemtalenten helpen als ervaringsdeskundige

25 april 2023 om 15:06 • Aangepast 9 mei 2023 om 02:01
nl
Ranomi Kromowidjojo keert terug in de zwemsport. De olympisch kampioene besloot in januari van dit jaar een punt achter haar carrière te zetten en nu gaat ze namens de KNZB jonge talentvolle wedstrijdzwemmers helpen met hun toekomstige topsportcarrière.
Profielfoto van Studio040
Geschreven door

“Ik kom nog regelmatig in het zwembad. Om te zwemmen, maar ook omdat ik het leuk vind om met jonge sporters te praten over hun leven, hun ambities en de obstakels waar ze tegenaan lopen. Tijdens die gesprekjes merkte ik dat ik hen als ervaringsdeskundige goed kan helpen", laat Kromowidjojo weten op de site van de zwembond.

Ze zwom in december 2022 haar laatste wedstrijd op het WK kortebaan in Abu Dhabi. Ze won toen nog zes medailles.

Nu gaat ze dus andere zwemmers helpen. "Dankzij alle jaren topsport weet ik dat je veel meer kunt dan je zelf denkt, onder andere door je juiste gedachten te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaringen anderen kan inspireren.”

Talenten begeleiden
De adviezen die Kromowidjojo geeft, zijn volgens de KNZB goed bruikbaar voor een rol als mentor. “We vinden het zonde om de topsportlessen van Ranomi niet breder in te zetten", zegt Sjors Lommerts, manager topzwemmen bij de KNZB.

"Ranomi zal met sporters gaan praten en ook meereizen naar enkele internationale toernooien. Ze focust nu nog op begeleiding van wedstrijdzwemmers. In de toekomst gaat ze mogelijk ook aan de slag met talenten van andere sporttakken van de KNZB.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!