Vluchten gecanceld door vliegtuigtekort, passagiers naar Eindhoven gestrand

26 april om 07:00 • Aangepast 10 mei om 02:03
nl
Voor een groep vakantiegangers die woensdag vanuit Spanje terug zou vliegen naar Eindhoven, duurt de vakantie ongewild wat langer. Transavia heeft hun vlucht op het laatste moment geannuleerd. Dat komt allemaal door het slepende vliegtuigtekort bij de luchtvaartmaatschappij. "We kunnen niet beloven dat dit de komende weken niet vaker gaat gebeuren."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Op Twitter klagen meerdere reizigers over hun geannuleerde terugvluchten, vanuit onder meer Valencia en Malaga. Zo schrijft ene Sander: "Bedankt voor de informatie, Transavia. We lopen wel terug naar Eindhoven." En ook Michiel is allesbehalve blij. "Jullie cancelen mijn vlucht en nu sta ik al vijftig minuten in de wacht. Goed geregeld."

Een woordvoerder van Transavia hoort het gelaten aan. "Dit heeft alles te maken met de krapte van onze vloot." Dat tekort aan vliegtuigen komt doordat vier toestellen aan de grond moeten blijven, door problemen met de veiligheidscertificaten. Ook staan twee vliegtuigen aan de grond voor groot onderhoud.

Eerder meldde Transavia al dat die problemen gevolgen hebben voor zeker vijf procent van alle vluchten in april en mei. "Bij het minste of geringste wat er gebeurt in onze schema's, moeten we ingrijpen", legt de woordvoerder uit. "De ene dag gaat het dan om één geannuleerde vlucht, de andere om twee, en vaak lukt het gelukkig ook om annuleringen net te voorkomen."

"We balen hier enorm van."

Bij de reizigers die deze week terug zouden vliegen vanuit plekken als Malaga en Valencia, is dat voorkomen dus niet gelukt. "Heel teleurstellend", geeft de woordvoerder aan. "We balen hier enorm van."

Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de gestrande reizigers terug gevlogen worden. Volgens Transavia wordt er alles aan gedaan om de ze zo goed mogelijk te helpen. "Allereerst gelden de normale voorwaarden voor annuleringen. Ze hebben bijvoorbeeld recht op compensatie. Maar daarnaast proberen we mee te denken als er bijvoorbeeld een extra hotelovernachting nodig is."

Voorlopig lijkt het erop dat reizigers met Transavia nog wel even rekening moeten houden met het risico dat een vlucht onverhoopt niet vertrekt. "We hopen dat een van de vliegtuigen snel uit groot onderhoud komt. Dat geeft iets meer lucht. Tot die tijd proberen we die enorme puzzel zo goed mogelijk te leggen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!