Schot gelost bij gewelddadige beroving waarbij fietsen werden buitgemaakt

26 april om 11:22 • Aangepast 10 mei om 02:00
nl
Bij de beroving dinsdagavond in Roosendaal waarbij drie jongens werden bestolen van twee fietsen, is door een van de overvallers een schot gelost. Dat meldt de politie woensdagochtend. Een uitgebreide zoekactie naar de daders leverde dinsdagavond niks op.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De drie slachtoffers van een jaar of zestien stonden dinsdagavond rond half negen op de kruising van de Professor Aalbersestraat met de Van Beethovenlaan in Roosendaal toen ze werden aangesproken door twee jongens van 17 à 18 jaar. De twee wilden hun telefoons hebben. Toen de drie weigerden deze af te geven, pakte een van de overvallers een vuurwapen uit zijn zak. Vervolgens loste hij een schot toen een van de jongens probeerde te vluchten.

De politie laat weten dat niemand is geraakt, maar dat de overvallers wel gebruikmaakten van dit moment om twee fietsen, waarvan één elektrische, van de jongens af te pakken en er vandoor te gaan. Intussen hadden de twee ook nog een paar airpods buitgemaakt van een van de slachtoffers.

Summier signalement daders
De politie is nog op zoek naar de daders. Het gaat om twee jongens van 17 à 18 jaar. Beiden hadden een baard en waren gekleed in donkere kleding. De slachtoffers hebben aangifte gedaan en de recherche onderzoekt de zaak.

In het Burgernetbericht dat dinsdagavond na de beroving werd verspreid, werd aangegeven dat de politie op zoek was naar drie jongens van 16 à 17 jaar. Het blijkt dus te gaan om twee jongens van 17 à 18 jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!