Armin van Buuren wil bezoekers 538 Koningsdag 'een leuke tijd geven'

27 april 2023 om 09:45 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:00
nl
Armin van Buuren wil bezoekers van 538 Koningsdag op het Chasséveld in Breda deze donderdag 'vooral een leuke tijd geven'. De dj wil ervoor zorgen dat het feest wordt en dat niet alleen de verjaardag van de koning maar ook andere positieve dingen in het leven gevierd worden, zo zegt hij tegen het ANP.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Dat het een groot feest wordt, betwijfelt Van Buuren geen moment. "Brabanders weten wel hoe ze moeten feesten", zegt hij lachend. "Als ik in het buitenland ben, zeg ik ook altijd dat de beste tijd om naar Nederland te gaan rond Koningsdag is. Dat kennen ze daar natuurlijk niet. Het is ook eigenlijk het begin van de zomer en het is meestal wel goed weer. Ik vind het altijd heel gaaf."

Verbinder
Van Buuren staat donderdag ongeveer drie kwartier op het podium met zijn set. Wat hij laat horen is een kwestie van een 'onderbuikgevoel', zegt hij. "Ik draai wat ik zelf wil. Ik weet waarmee ik ga beginnen en ik weet wat wel en niet werkt. Het worden eigenlijk gewoon alle klappers achter elkaar omdat de set korter duurt dan normaal", vertelt de dj.

De 46-jarige dj trad in het verleden al vaker op tijdens 538 Koningsdag en heeft koning Willem-Alexander ook al een paar keer ontmoet. Zijn band met het koningshuis is goed. "Het is niet dat ik zijn mobiele nummer heb of bij hem op de koffie ga en de deur plat loop, maar ik draag het koningshuis een warm hart toe. De koning blijft bijzonder. Hij is als verbinder belangrijk voor Nederland. Maar aan de andere kant is hij ook gewoon een mens."

Van Maan tot DI-RECT
Op het het Koningsdagfeest van Radio 538 worden weer tienduizenden bezoekers verwacht. Naast Armin van Buuren treden artiesten zoals Davina Michelle, Maan, Son Mieux, Suzan & Freek en DI-RECT op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!