Zonnige Koningsdag belooft meer moois: 'In weekend oplopende temperaturen'

27 april 2023 om 10:45 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:01
nl
Wie deze donderdag Koningsdag gaat vieren, kan dit doen onder prima weersomstandigheden. De dag begon met een stralend zonnetje en het blijft overdag droog. En in het weekend is er nog meer moois in aantocht, vertelde Raymond Klaassen van Weerplaza donderdagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het ziet er prima uit, deze Koningsdag", vertelde Raymond donderdagochtend. "Er is flink wat zon in de ochtend. De temperatuur lag 's nachts rond het vriespunt op veel plaatsen in Brabant, maar deze middag komen we uit op 14 of 15 graden. Geleidelijk krijgen we vanuit het zuiden wel te maken met wat wolkenvelden, maar ik denk dat de zon er toch lang bij gaat blijven."

De wind valt daarbij reuze mee. "We hoeven niet bang te zijn dat de kleedjes tijdens vrijmarkten wegwaaien. Er staat maar een zwak briesje uit oostelijke richting."

"In het weekend rustig lenteweer en oplopende temperaturen."

Pas donderdagavond neemt de bewolking toe. "Aan het eind van de avond krijgen we in het westen van de provincie misschien een beetje regen. In de nacht breidt die regenzone zich verder uit. De temperatuur daalt dan naar een graadje of 7, 8."

Vrijdag overdag krijgen we een heel ander weerbeeld dan deze donderdag. "Met veel bewolking en dan valt van tijd tot tijd wat regen. Die regen heeft een wat buiig karakter. In de loop van de vrijdag wordt het echter droog en heel misschien zien we in het westen dan nog een opklaring. De temperatuur is daarbij niet verkeerd: 15 tot 17 graden. Het weekend ziet er vervolgens weer een stuk beter uit met rustig lenteweer en verder oplopende temperaturen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!