Michael van Gerwen verliest weer direct op Premier League-avond in Leeds

27 april 2023 om 21:32 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:01
nl
Darter Michael van Gerwen is ook op de Premier League-avond in Leeds niet voorbij de eerste ronde gekomen. De regerend kampioen werd in de kwartfinale met 6-3 verslagen door de Schot Peter Wright, die laatste staat.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De inwoner van Vlijmen kon door de nederlaag niet de koppositie in het klassement weer overnemen. Vorige week donderdag verloor Van Gerwen ook in Rotterdam zijn eerste wedstrijd. In een volgepakt Ahoy was Nathan Aspinall hem toen de baas.

Van Gerwen haalde in Leeds wederom niet zijn gewenste niveau. Hij kwam tot een gemiddelde van 94,64 en gooide slechts drie keer een dubbel bij veertien pogingen.

Play-offs
Wright ging het met een gemiddelde score van 97,45 iets beter af. De Schot baarde in zijn laatste beurt nog opzien door te beginnen met 20, terwijl hij 41 uit moest gooien. De tweevoudig wereldkampioen raakte niet in de war, gooide alsnog de 1 en maakte het af met dubbel 10.

In Leeds wordt de dertiende speelronde van de Premier League gespeeld. In totaal zijn er zestien speelrondes. Van Gerwen was de beste op de vierde, vijfde en zesde speelavond, maar haalde op de afgelopen zeven avonden slechts één keer de finale.

Volgende week gaat de Premier League verder in Manchester. De play-offs zijn eind volgende maand in Londen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!