Vakantievierders treffen het: komende week schijnt de zon geregeld

29 april 2023 om 11:45 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:03
nl
Mensen die komende week vakantie vieren in eigen land treffen het. De zon schijnt komende week geregeld. Wel krijgen we te maken met een kleine dip in de temperatuur, maar die stijgt in de loop van de week ook weer wat.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Ook dit weekend is er weinig te klagen over het weer, vertelde Rico Schröder van Weerplaza zaterdagochtend in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant. "Na een bewolkte start van de dag krijgen we de zon te zien en het blijft sowieso droog. Het wordt 's middags zo'n 16 graden, dus de temperatuur is prima. De wind waait vanuit het noorden en is zwak tot hooguit matig. Het is 's middags echt lekker weer."

"Over dit weekend valt niet veel te mopperen."

Zaterdagavond en -nacht blijft het helder en daalt de temperatuur naar 2 of 3 graden. "Het wordt dus een frisse nacht."

Zondag krijgen we volgens de weerman van Weerplaza opnieuw een heel mooie dag met wat zonneschijn. "In de middag verschijnen wel wat stapelwolken, maar de temperatuur komt uit op 17 of 18 graden. Daarbij staat in het algemeen weinig wind, uit het oosten. Over dit weekend valt niet veel te mopperen."

"Warme maandag wordt dinsdag en woensdag afgestraft."

Maandag stijgt de temperatuur nog wat verder, naar 18 of 19 graden. "Een graad of 17 is normaal begin mei", weet Rico. "Maar dit wordt dinsdag en woensdag alweer afgestraft. Dan steekt een frisse noordwesten wind op. De temperatuur gaat dan duidelijk omlaag. Het wordt dinsdag niet veel warmer dan 13 of 14 graden. Dat is ook woensdag het geval. Maar de dagen daarna loopt de temperatuur weer op. Het goede nieuws: het blijft de komende week droog en de zon schijnt geregeld. Dus al met al prima weer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!