Video

Wapens, explosieven en munitie gevonden in huis in Oisterwijk

30 april 2023 om 10:13 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:02
nl
In het huis aan de Haarenseweg in Oisterwijk waar de politie zaterdag onderzoek deed, zijn wapens, explosieven en munitie gevonden. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. In dit huis woont de huurder van het bedrijfsgebouw aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk waar na een schietpartij die vrijdagavond plaatsvond ook al wapens en munitie werden gevonden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Er stonden hier zaterdag wel zeven politieauto's", vertelt een man die in de buurt van het huis spullen van zijn bedrijf heeft opgeslagen. Hij is er zondagochtend nog steeds van onder de indruk.

Hij hoort in de buurt dat er 'stapels aanklachten' tegen de verdachte zouden liggen.

Geen direct gevaar
Volgens de politie was er ondanks de vondst van de wapens, explosieven en munitie in het huis aan de Haarenseweg geen direct gevaar voor de omgeving.

"De EOD heeft geholpen de spullen uit het huis te halen", laat een woordvoerder weten.

Zoon in hand geschoten
Bij de schietpartij aan de Nijverheidsweg werd vrijdagavond een 31-jarige man in zijn hand geschoten. Het zou gaan om de zoon van de eigenaar van de loods, een 31-jarige Ossenaar. Hij werd na behandeling in het ziekenhuis gearresteerd. Zijn vader (60) werd bij de loods ingerekend.

Twee andere verdachten waren er na het schieten in een auto vandoor gegaan, maar konden in de loop van de vrijdagnacht alsnog worden aangehouden, op de snelweg A50 bij Hoenderloo. Deze twee mannen komen uit Rotterdam (20) en Schiedam (36). Zij worden dinsdag voorgeleid.

LEES OOK:

Vuurwapens en munitie ontdekt in bedrijfsgebouw na schietpartij

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!