Gesneuvelde wc's en gesloopte stoelen na bekerfinale in De Kuip

1 mei om 12:53 • Aangepast 10 mei om 02:01
nl
Voetbalsupporters hebben zondag in Rotterdam behoorlijk wat vernielingen aangericht in De Kuip en daarbuiten. In het stadion is 'flink huisgehouden', vertelt de directeur. PSV won er zondag na strafschoppen de KNVB Beker.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Op sociale media gaan foto's rond van losgetrokken stoeltjes en toiletpotten. Die vernielingen zijn niet alleen het werk van teleurgestelde Ajax-fans, zegt de geschrokken De Kuip-directeur Lilian de Leeuw. Na de bekerfinale tegen PSV hebben supporters op treinstation Rotterdam Stadion ook nog schermen vernield.

Gesneuvelde toiletten
De Leeuw: "Het was de eerste keer dat ik als directeur mocht meemaken dat Ajax- en PSV-supporters voor een bekerfinale De Kuip bezochten. Ik ben niet naïef en was vooraf gewaarschuwd voor vernielingen. Toch was schrikken toen ik met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s kreeg van wat er allemaal is vernield."

"Er is door het hele stadion flink huisgehouden. Dat gebeurde met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten. Daarbij moet je denken aan een gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en spullen met stickers onderplakken."

De komende dagen wordt een inventarisatie gemaakt van de schade. Daarna wordt een eerste inschatting als claim naar de KNVB gestuurd. De voetbalbond huurde het stadion voor de bekerfinale.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!