Nieuwe serie geeft uniek kijkje achter de schermen bij Beekse Bergen

4 mei 2023 om 12:00 • Aangepast 12 mei 2023 om 02:02
nl
In safaripark Beekse Bergen kun je al dichtbij de dieren komen, maar dat kan binnenkort nog beter vanaf de bank. De dieren en verzorgers zijn een halfjaar lang gevolgd door een camerateam voor de nieuwe serie Op Safari. Een bijzonder kijkje achter de schermen in de dierentuin, dat vanaf deze donderdag iedere week te zien is bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

“Van transporten en speciale geboortes tot vangacties om de dieren te kunnen vaccineren. Je gaat van alles zien,” vertelt hoofdverzorger Kris Jansen enthousiast.

Kris is een van de hoofdrolspelers in de serie. Zes maanden lang deed hij zijn werk met allemaal camera’s om zich heen. “Wij zijn geen acteurs, dus we waren gewoon lekker aan het werk. De cameramannen keken letterlijk over onze schouder mee. Soms was dat wennen, maar over het algemeen ging het heel goed.”

"Soms moesten heel kleine apparatuur gebruiken vanwege de dieren."

Niet alleen voor de verzorgers, ook voor de dieren waren al die spotlights af en toe wat onwennig. “Veel dieren vinden het toch wel vreemd dat er andere mensen bij zijn", legt Kris uit. "En dat ze ook nog met zo’n gek ding op hun schouder staan. Soms moesten we daarom besluiten om de camera verder weg te houden. Of om hele kleine apparatuur te gebruiken.”

De nieuwe serie start donderdag. De verzorger heeft zelf ook nog niet alle afleveringen gezien. “Ik ben heel benieuwd hoe het is geworden. Op zo’n draaidag ben je vooral druk bezig met je werk. Dus het is wel leuk om straks ook over onze eigen schouder mee te kunnen kijken.”

De eerstvolgende uitzending van Op Safari is ook te zien op Brabant+, het nieuwe on demand videoplatform van Omroep Brabant. Brabant+ is beschikbaar op je telefoon en/of tablet. Eerst komt de aflevering op tv. Wil je daar kijken? Schakel dan donderdag om 17.00 uur in bij Omroep Brabant tv. De aflevering wordt daarna herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.