Chefkok Danny Jansen maakt fietstocht langs boer voor nieuwe recepten

2 mei 2023 om 21:54 • Aangepast 12 mei 2023 om 02:02
nl
Een lekker gerecht maken en tegelijkertijd de lokale boer of tuinder helpen. Dat is wat Danny Jansen hoopt te bereiken in het nieuwe seizoen van zijn programma Lekker van Streek dat te zien is bij Omroep Brabant. De komende weken fietst hij verschillende routes door Brabant, die langs makers van streekproducten leiden. En daarmee bedenkt hij weer nieuwe verrassende recepten.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

“We zetten hiermee ook de boer in het zonnetje”, legt Danny uit. Er wordt tegenwoordig vaak geklaagd dat alles duurder wordt, maar volgens hem kijken we vaak niet verder dan de supermarkt. “Ga de stad uit en trek het land in. Kijk wat je in de provincie tegenkomt. Dan kan je voor heel schappelijke prijzen aan de straat dingen kopen.”

"We gaan ook langs een bakkertje met heerlijke worstenbroodjes."

In het nieuwe seizoen rijdt de tv-kok negen fietsroutes, waarbij hij iedere keer een andere streekproduct meeneemt. In de eerste aflevering fietst hij langs een boer die prei op het land heeft staan. “Daar maken we een hartige preitaart van. Maar we gaan ook langs een bakkertje in Heusden die worstenbroodjes maakt. Heerlijk.”

De eerstvolgende uitzending van Lekker van Streek is elke dinsdag te zien bij Omroep Brabant TV om 17.15 uur en wordt daarna ieder uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.