Dode hond die in kanaal werd gevonden is waarschijnlijk verdronken

3 mei 2023 om 17:49 • Aangepast 12 mei 2023 om 02:00
nl
De dode hond die dinsdagavond in het kanaal langs de Dongensekanaaldijk in Tilburg is gevonden, lijkt te zijn verdronken. De politie laat weten dat de eigenaar al op 22 april heeft gemeld dat zijn acht maanden oude pup Chapito in het kanaal was gesprongen en er door de stroming niet meer uit kon komen. Het baasje zegt 'kapot van verdriet' te zijn.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Volgens de Tilburgse eigenaar gebeurde dit bij het TweeSteden Ziekenhuis, een kleine vier kilometer van de plek waar Chapito werd gevonden. "Ik had het touw om de nek van de hond gehangen zodat hij niet verstrikt zou raken terwijl hij los liep langs het kanaal," laat de eigenaar via dierenambulance weten.

Anderhalf uur
"Hier deed hij zijn behoefte en daarna is hij in het water terecht gekomen." Het baasje heeft nog geprobeerd Chapito te redden en in alle hectiek allerlei instanties gebeld. Alleen de hond was al onder water verdwenen toen de politie anderhalf uur later kwam, schrijft de Dierenambulance Brabant Noord-Oost. De agenten hebben geen actie meer ondernomen.

De bull was nog maar acht maanden oud en had een chip met een Roemeense landcode. De gevonden hond heeft hetzelfde chipnummer dat de eigenaar op 22 april heeft doorgegeven. Chapito was een witte pup, maar doordat hij zolang in het water heeft gelegen is de hond helemaal verkleurd.

Beschuldigingen
Het baasje van de hond is volgens de dierenambulance 'kapot van verdriet' en erg ontdaan van allen beschuldigen via sociale media. Hij mist zijn vriendje enorm en wil dan ook dat deze een waardig afscheid krijgt. Hij hoopt Chapito te mogen cremeren zodat hij hem weer snel thuis kan krijgen.

De politie heeft de dode hond in beslag genomen en die blijft voorlopig ook daar voor verder onderzoek. De man heeft nog wel afscheid kunnen nemen van zijn hond in de dierenambulance. De politie kon nog niet bevestigen wat de doodsoorzaak is van de hond. Dat moet forensisch dierenonderzoek in Purmerend uitwijzen.

De hond werd dinsdagavond door Rowena in het kanaal gevonden. Zij bleef drie uur bij de hond zitten voordat er hulp kwam.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!