RKC Waalwijk stap dichter bij droom, FC Eindhoven pakt play-offticket

5 mei 2023 om 21:56 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:02
RKC Waalwijk heeft vrijdagavond met 4-1 gewonnen van FC Volendam. Daarmee houdt de Brabantse club de kansen op deelname aan de play-offs om Europees voetbal in eigen hand.
Profielfoto van Redactie

De ploeg van RKC-trainer Joseph Oosting staat met 41 punten nu op de achtste plaats in de Eredivisie. De nummers 5 tot en met 8 op de ranglijst gaan aan het einde van het voetbalseizoen de play-offs om Europees voetbal in.

Yassin Oukili bracht RKC al na amper vier minuten spelen aan de leiding. Florian Jozefzoon verdubbelde de voorsprong in de 35e minuut met een fraai stiftje over de keeper van Volendam, na een steekpass van Pelle Clement. Kort na rust schoot Mats Seuntjens de 3-0 binnen.

Invaller Francesco Antonucci deed enkele minuten later iets terug namens Volendam, maar verder kwam de ploeg van trainer Wim Jonk niet. In de slotfase maakte de net ingevallen Julen Lobete de 4-1 voor RKC.

Feest bij FC Eindhoven
In de Keuken Kampioen Divisie deed FC Eindhoven vrijdag goede zaken. De ploeg van Rob Penders verzekerde zich vrijdag van deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Uit bij Roda JC werd het 2-1. Een late penalty van Mawouna Amevor sloot de wedstrijd af.

Willem II bleef uit bij Telstar steken op een 0-0 gelijkspel. Helmond Sport boekte een 1-1 gelijkspel thuis tegen VVV-Venlo.

Ook Helmond Sport en Willem II kwamen vrijdagavond in actie. Helmond Sport had in eigen huis VVV tegen. Beide teams kwamen één keer tot scoren en kregen dus ieder een punt.

Ook Willem II speelde gelijk. Bij Telstar bleef de score hangen op 0-0. Overigens leek Telstar in de extra tijd nog te scoren, maar toen bleek dat de scheidsrechter al had gefloten voor een overtreding en ging het doelpunt niet door.