Songfestivalsucces is zwarte bladzijde voor schrijver van 'Arcade'

6 mei 2023 om 12:41 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:01
nl
Muziekproducer en liedjesschrijver Wouter Hardy (32) uit Boxtel vindt dat hij niet eerlijk is behandeld door zanger Duncan Laurence en diens mentor Ilse DeLange. Dat zegt hij tegen het AD. Wouter schreef mee aan het nummer Arcade, dat in 2019 voor Nederland het Eurovisie Songfestival won.
Profielfoto van Loïs Verkooijen
Geschreven door

Twee jaar werkten de toen nog onbekende Duncan Laurence en Wouter Hardy aan Arcade. Inmiddels is de songfestivalhit wereldwijd al 2,5 miljard keer beluisterd. "Een megasucces waar ik heel trots op ben", zegt Hardy tegen het AD. Maar hij heeft ook een knoop in zijn maag: "Ik werd buitengesloten door Duncan en Ilse."

Afgebrand en onderbetaald
Na de winst van het songfestival gaat het mis tussen Laurence en Hardy. De producer vond dat hij werd onderbetaald, omdat hij maar een klein deel van de inkomsten kreeg, terwijl hij wel een groot deel van het nummer geschreven heeft.

Ook voelde hij zich buitengesloten door Laurence en DeLange, die samen op het podium straalden en hem negeren. Ook zegt hij te zijn afgebrand door Ilse DeLange. "Ik hoef met Ilse en Duncan nooit meer een woord te wisselen."

Opnieuw mis
Hardy merkte dat ook dit jaar de schrijver van het nummer wordt buitengesloten. "Daarom besloot ik nu mijn verhaal te doen."

Ilse DeLange reageert in het AD dat het inderdaad pittige onderhandelingen waren over Arcade destijds. Ze vindt de beschuldigingen van Hardy onterecht. Ook zegt ze dat hij zelf zijn handtekening onder het contract heeft gezet.

Ze laat weten met Wouter in gesprek te willen om de lucht te klaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.