Rode kruizen boven de A2 genegeerd na ongeluk, bestuurders krijgen boete

7 mei 2023 om 11:05 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:01
nl
Tien automobilisten zijn zaterdag bekeurd omdat ze zich niets aantrokken van rode kruizen boven de A2 bij Eindhoven. Er was een automobilist tegen de vangrail gereden en een ambulance kwam naar de plaats van het ongeluk. De rode kruizen boven de weg waren aangezet zodat de hulpverleners de ruimte zouden krijgen die ze nodig hadden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten verbaasden zich over het gemak waarmee de tien automobilisten de rode kruizen negeerden. "Dit brengt de veiligheid van alle hulpverleners in gevaar", benadrukt de politie.

"Rode kruizen worden geplaatst om de weg vrij te maken voor hulpdiensten en om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen. Door een rood kruis te negeren, veroorzaak je een gevaarlijke situatie en riskeer je een boete."

Officier van justitie
Ook de tien betrapte automobilisten die zaterdag het rode kruis negeerden, hebben deze bekeuring gekregen. De hoogte van deze bekeuring wordt bepaald door de officier van justitie.

Een automobilist belandde zaterdag met de auto tegen van de vangrail naast de A2 bij Eindhoven (foto: Facebook politie Best-Oirschot).
Een automobilist belandde zaterdag met de auto tegen van de vangrail naast de A2 bij Eindhoven (foto: Facebook politie Best-Oirschot).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!