Heftigste buien zijn achter de rug, maar er is nog meer regen op komst

8 mei 2023 om 07:29 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:03
nl
De hevige buien die delen van de provincie zondag teisterden, zien we deze week niet. Maar er is wel nog veel meer regen in aantocht, vertelde weerman Rico Schröder van Weerplaza maandagochtend op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De maandagochtend begon met plaatselijk dichte mist. Daarom gaf het KNMI code geel af. Plaatselijk was het zicht minder dan tweehonderd meter. De mist verdween rond negen uur en de komende uren breekt volgens Rico 'zo nu en dan de zon door'.

"Maandagmiddag enkele buien, misschien met onweer."

"'s Middags kunnen wel een paar buien vallen, misschien met onweer. Maar het zijn niet van die heel zware buien zoals afgelopen weekend. De temperatuur komt maandagmiddag uit op zo'n 20 tot 22 graden, wederom een warme dag."

Maandagavond stoppen die buien, maar er komt dan een storing aan die komende nacht vanuit het westen de provincie binnentrekt. "Het wordt geen koude nacht, zo'n 12 graden."

"Misschien dat dinsdagavond nog even de zon doorbreekt."

Dinsdag hebben we de hele dag te maken met regen, vertelde Rico maandagochtend op Omroep Brabant. "De temperatuur komt dinsdag uit op maximaal 16 tot 18 graden, maar tijdens buien is het maar een graad of 14. Later op de dag wordt het geleidelijk vanuit het westen droog en misschien dat dinsdagavond nog even de zon doorbreekt."

Woensdag wordt volgens Rico wederom een dag met flink wat regen. "Met later weer enkele buien. Dit is ook donderdag en vrijdag het geval. We belanden een beetje van de regen in de drup."

De temperatuur gaat later in de week weer wat omhoog en in het weekend komt die weer op 20 graden uit. "Dan wordt het ook weer wat droger."

De mist gezien vanaf de Westpointtoren in Tilburg (foto: Maarten Kortlever).
De mist gezien vanaf de Westpointtoren in Tilburg (foto: Maarten Kortlever).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!