Als PSV tweede wordt, is seizoen niet geslaagd, vinden Van de Kerkhofjes

8 mei 2023 om 12:47 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:00
nl
Nog twee keer winnen en PSV is zeker van die cruciale tweede plaats in de eredivisie. "Maar daarmee is het seizoen niet geslaagd", zegt René van de Kerkhof in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Want daarvoor moet je hier kampioen worden. Dat is bij Ajax ook zo." De Amsterdammers zijn al helemaal met een tegenvallend seizoen bezig en als het aan René ligt, wordt het nog erger: "Helemaal niks in Amsterdam."
Profielfoto van Kristian Westerveld
Geschreven door

Samen met zijn goede vriend Hugo Hovenkamp (oud-speler van AZ) heeft René een aardig scenario uitgedacht om het voor de Amsterdammers zo zuur mogelijk te maken: "Als PSV en AZ blijven winnen, dan regel ik wel met FC Twente dat zij van Ajax winnen. Dan mag AZ van ons winnen en is Ajax knap vierde", grijnst de vroegere rechtsbuiten.

Broer Willy kan wel lachen om het 'plannetje' van René en Hugo, maar hij vindt dat PSV gewoon zijn sportieve plicht moet doen. "Wij moeten de laatste wedstrijden alle drie winnen."

"Ik gun het Ajax wel."

Het is wel een vriendelijke vorm van leedvermaak die René voelt. "Ik vind dat leuk. Andersom gebeurt dat ook en dat moet zo blijven." Willy voelt het iets anders. "Ik gun het Ajax wel dat ze derde worden en de Europa League in mogen. Ajax heeft er mede voor gezorgd dat we veel punten hebben gescoord in Europa en na volgend jaar weer twee vaste plekken in de Champions League hebben. Maar als het scenario van René uitkomt dan hebben ze het in Amsterdam aan zichzelf te danken."

Ook over de prestatie van PSV verschillen de broers wat van mening. "Als je twee prijzen pakt en tweede wordt, dan heb je het redelijk gedaan", vindt Willy. "Ik geef een zeven voor dit seizoen." Broer René komt niet verder dan een zesje. "Jullie weten net zo goed als ik dat hier maar één plaats telt en dat is de eerste. Al het andere is bijzaak. Als PSV geen kampioen wordt dan is het seizoen niet geslaagd."

"Gelukkig hoeven we niet meer naar Cambuur en Groningen."

Waar de broers het wel over eens zijn, is dat PSV het tegen de kleintjes heeft laten liggen. "Maar goed dat Cambuur en Groningen en misschien ook Emmen degraderen", zegt René. "Want tegen die drie hebben we nul punten gehaald."

In de podcast bakkeleien Willy en René er lustig op los én vertelt Willy dat zij samen precies vijftig jaar geleden een hele belangrijke afspraak hadden die bepalend was voor hun verdere loopbaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!