Jong PSV verrast koploper PEC Zwolle, TOP Oss en FC Den Bosch spelen gelijk

8 mei 2023 om 22:25 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:03
Jong PSV zorgde in de Keuken Kampioen Divisie voor een daverende verrassing door koploper PEC Zwolle met 3-1 te verslaan. TOP Oss speelde verdienstelijk met 1-1 gelijk bij Jong AZ. FC Den Bosch bleef tegen hekkensluiter Jong Utrecht steken op 0-0.
Profielfoto van Corné Verschuren

Jong PSV - PEC Zwolle 3-1
Jong PSV bezorgde koploper PEC Zwolle een dure nederlaag in de strijd om het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren staan met nog twee speeldagen gelijk met Heracles. Jong PSV ging voortvarend van start. In het eerste gedeelte van de wedstrijd werden doelpunten van Dante Sealy en Foda Fofana afgekeurd. PEC Zwolle trof in de hele wedstrijd maar liefst drie keer de paal.

Jason van Duiven hielp Jong PSV aan een 1-0 voorsprong. Op slag van rust kwam PEC Zwolle langszij door een eigen doelpunt van Jenson Seelt.

De thuisclub speelde een goede wedstrijd. Vijf minuten na rust kwam ze weer aan de leiding dankzij een treffer van Livano Comenencia, die zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. In blessuretijd gooide Simon Colyn de wedstrijd definitief op slot.

TOP Oss komt op voorsprong tegen Jong AZ (Foto: Orange Pictures)

Jong AZ - TOP Oss 1-1
De openingsfase was voor Jong AZ. De meeste kansen waren dan ook voor de Alkmaarse formatie. TOP Oss-doelman Thijs Jansen voorkwam met enkele knappe reddingen dat de thuisploeg tot scoren kwam.

Na een half uur verraste Ilounga Pata vriend en vijand met een schuiver, 0-1. Lange tijd leek het erop dat de Ossenaren met de overwinning naar huis zouden gaan. Drie minuten voor tijd gooide Ernest Poku roet in het eten, 1-1.

Jong FC Utrecht - FC Den Bosch 0-0
Ryan Leijten kreeg al na tien minuten een uitgelezen kans om de score te openen voor de Bosschenaren. Tomas Kalinauskas legde een vrije trap op het hoofd van Leijten. Diens kopbal belandde echter tegen de lat. Jong FC Utrecht beet wel van zich af en was dicht bij een treffer. Vooral Mees Dijks was enkele keren gevaarlijk. Wouter van der Steen hield met goed keeperswerk het Bossche doel schoon.