Tik voor Michael van Gerwen in aanloop naar play-offs Premier League darts

12 mei 2023 om 06:00 • Aangepast 23 mei 2023 om 11:29
nl
De vijftiende speelronde van de Premier League darts duurde donderdagavond niet lang voor Michael van Gerwen. De Vlijmenaar verloor in de openingsronde van regerend wereldkampioen Michael Smith, die deze speelronde vervolgens op zijn naam schreef.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Van Gerwen begon het duel nog prima, met een 90-finish op dubbel twintig en een fraaie 154-uitgooi. Maar ook Smith, 'BullyBoy', liet zich gelden met een mooie 106-finish. In de vijfde leg braken gemiste dubbels Van Gerwen op en Smith verzilverde die break door de daaropvolgende leg ook op zijn naam te schrijven.

130-Finish
Van Gerwen imponeerde in de leg daarna met scores van 180, 140 en 131 en kwam nog terug tot 4-5, maar daarna besliste Smith het duel met een 130-uitgooi: 4-6.

Smith straalde na afloop. "Vorig jaar schreef ik maar één speelronde in de Premier League op mijn naam, tijdens de laatste avond. Nu al drie. Ik heb zoveel mogelijk geoefend en zoals je deze avond kon zien: dat harde werk sleept je erdoorheen als het talent een rotdag heeft."

Titelhouder
Van Gerwen heeft sinds begin maart geen speelronde meer gewonnen in de Premier League darts. De laatste keer dat hij zich tot de beste kroonde, was twee maanden geleden tijdens de zesde speelronde in Liverpool.

Komende week vindt de laatste reguliere speelavond van de Premier League plaats in het Schotse Aberdeen, waarna de play-offs in Londen volgen. Van Gerwen is al verzekerd van een plek bij de beste vier. Hij is na zijn nederlaag tegen Michael Smith van donderdag wel een plaatsje gezakt op de ranglijst, van plaats twee naar plek drie.

Smith is hem gepasseerd. De Welshman Gerwyn Price die de finale donderdag met 6-3 verloor van Smith, gaat nog steeds aan de leiding.

Van Gerwen is de titelhouder in de Premier League. Vorig jaar versloeg de Vlijmenaar Joe Cullen in de finale.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!