Familie bij reconstructie ongeluk waarbij Helmonder (36) werd doodgereden

14 mei 2023 om 11:33 • Aangepast 24 mei 2023 om 02:02
nl
De politie heeft zaterdagnacht een reconstructie gemaakt van het dodelijk ongeluk op de A15 in Rotterdam, waarbij op tweede kerstdag vorig jaar een man van 36 uit Helmond werd doodgereden. Ook een 35-jarige vrouw en een meisje van 7 uit Spijkenisse kwamen bij het ongeluk om het leven. De nabestaanden waren bij de reconstructie aanwezig.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De politie ging zaterdagnacht na of de detectielussen op de plek van het ongeluk goed werken. Zo kan worden bepaald hoe hard de verdachte reed die op de auto van de slachtoffers botste, schrijft de NOS. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de man 600 meter voor het ongeluk 176 kilometer per uur reed.

Drie keer te veel gedronken
De 29-jarige Suraj A. uit Den Haag wordt verdacht van drievoudige doodslag. Hij zou drie keer te veel alcohol hebben gedronken. Hij reed op tweede kerstdag in alle vroegte met hoge snelheid door rood en reed de twee volwassenen en het kind dood.

"Het jonge gezin had geen schijn van kans. Het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte minimaal 133 km per uur moet hebben gereden ten tijde van de botsing", zei het OM

Verdachte zelf zwaargewond
Suraj A. raakte zwaargewond, hij kan zich naar eigen zeggen niets herinneren van het ongeluk. Bij de rechter zei zijn advocaat dat de chauffeur grote spijt heeft.

De volgende procesdag is 20 juni, maar de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Het ongeluk op tweede kerstdag vorig jaar (foto: ANP).
Het ongeluk op tweede kerstdag vorig jaar (foto: ANP).
Het ongeluk op tweede kerstdag vorig jaar (foto: ANP).
Het ongeluk op tweede kerstdag vorig jaar (foto: ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.