Robbie Hagemans laatste wedstrijd: zijn hele familie is erbij én 3 artsen

18 mei 2023 om 10:00 • Aangepast 26 mei 2023 om 02:00
nl
Robbie (31) Hageman vecht zaterdag zijn afscheidspartij. Zijn vader, moeder en zijn hoogzwangere vrouw zijn erbij. Net als zijn drie zoontjes van zes, vier en twee. Zij zien hun vader voor het eerst in de ring als The Rabbit. “Prachtig! Ik wil laten zien dat je niemand moet laten zeggen wat je moet doen. Al is het de beste dokter in de wereld. Ga uit van eigen kracht.”
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

De kickbokser uit Nuenen is ongeneeslijk ziek. Doktoren geven hem nog maximaal vijf jaar. Hij is al maanden aan het trainen voor zaterdag. Niets gaat hem tegenhouden om deze wedstrijd te vechten. Ook zijn hersentumor niet. Al twee keer werd hij eraan geopereerd. Deze week kreeg hij nog een chemobehandeling. “Ik voel mij heel erg fit. De laatste drie jaar ben ik niet zo fit geweest.”

“Ik heb drie kinderen en een vierde op komst. Als het echt niet verantwoord was, zou ik het niet doen. Er zijn een ic-arts, een neuroloog en een huisarts in de zaal. Mocht er iets misgaan, dan is er de nodige hulp.”

"De dokter zei dat een partij niet meer mogelijk was."

Twee keer werd Hageman wereldkampioen. De laatste wedstrijd in 2018 werd hij neergeslagen. “Dankzij de sport ging ik knockout en moest ik een hersenscan ondergaan. Daarom leef ik nu nog. De dokter zei dat een wedstrijd niet meer mogelijk was. Nu drie jaar later is boksen toch weer mogelijk. Ik geloof heel erg in God. Die helpt mij overal bij. Ik zeg altijd: luister niet naar iemand, wie het ook is, maar luister naar God.”

Het gevecht is tegen Rachid Belaini met in het kickboksen de bijnaam ‘man of steel’ omdat je hem niet zo snel knockout krijgt. Eerder werd hij Europees kampioen. Meer dan 150 partijen vocht hij. De kickbokser was gestopt, maar speciaal voor Hageman staat hij nu weer in de ring. 47 is hij. “Hij is wat op leeftijd. Ik ben ziek. Dat is toch een mooie match.”

Hageman heeft zin in de afscheidswedstrijd. “Ik denk dat het een heel mooie pot wordt. Het gaat geen drie ronden duren. Eentje gaat er neer. Als ik zelf neerga, zien mensen ook dat het geen verkochte partij is. Ik zou dat zelfs mooi vinden. Voor mijn gevoel is het al een overwinning om daar te staan. Ik ga het tempo hoog leggen. Ik hoop dat hij het kan bijhouden.”

"Dan is dat de eerste bevalling waar ik niet bij ga zijn."

Als zijn hoogzwangere vrouw juist dan bevalt, zal hij eerst de wedstrijd afmaken. “Dan is dat de eerste bevalling waar ik niet bij ben. Dan heeft God het zo gewild. Ik ben bij de wedstrijd en van mijn dochtertje ga ik hopelijk nog heel lang genieten. Ik hoop dat ik nog bij de bruiloft van mijn dochter ben.”

De afscheidswedstrijd is zaterdag in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Een deel van de opbrengst gaat naar de inzamelingsactie voor Robbie Hageman voor een behandeling in de Verenigde Staten.

Robbie Hageman met zijn ouders, vrouw en kinderen (foto: Rogier van Son).
Robbie Hageman met zijn ouders, vrouw en kinderen (foto: Rogier van Son).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!