Freek Bartels krijgt prijs voor beste hoofdrol in musical Les Misérables

15 mei 2023 om 22:06 • Aangepast 25 mei 2023 om 02:03
nl
Freek Bartels heeft maandagavond de Musical Award gewonnen voor beste mannelijke hoofdrol. De 36-jarige Tilburger kreeg de prijs voor zijn rol van Javert in Les Misérables. In zijn korte dankwoord zei hij dat hij de prijs vooral ziet als een erkenning.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het jaarlijkse Musical Awards Gala 2023 werd gehouden in het Circustheater in Scheveningen en werd live uitgezonden op NPO1. Er waren meer Brabanders genomineerd, maar die grepen allemaal naast een prijs. Remko Vrijdag uit Waalre was ook kanshebber voor de beste mannelijke hoofdrol voor zijn aandeel in Charlie and the Chocolate Factory.

Complimenten
Nadat hij het beeldje in ontvangst had genomen, deelde Bartels complimenten uit aan zijn directe collega's. Ook zijn ouders noemde hij. Zij brachten hem vroeger, als kleine jongen, naar piano- en dansles en ze stonden zo aan de basis van zijn carrière.

In 2008 speelde hij ook al eens in Les Misérables. Toen speelde hij de studentenleider Enjolras. In datzelfde jaar won hij het met televisieprogramma Op zoek naar Joseph een rol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Jezus
In 2017 won hij de Musical Award voor beste mannelijke bijrol als de ijdele en arrogante Gaston in Beauty and the Beast.

Een ander hoogtepunt in Bartels' loopbaan was de hoofdrol van Jezus in The Passion van 2021.

LEES OOK: Freek Bartels, Marjolein Teepen en Alex Klaasen in de prijzen op Musical Awards Gala

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.