Liveblog

112-nieuws: autobrand bij Vught • oefening op Stratumseind

16 mei 2023 om 17:42 • Aangepast 25 mei 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.40

Drugslab gevonden in Oud Gastel

De politie kwam een drugslab in Oud Gastel op het spoor tijdens een lopend onderzoek. De bewoner werd meteen aangehouden. De bewoonster ging het gevecht aan met het arrestatieteam, maar raakte hierbij zelf gewond. Zij moest naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

Wachten op privacy instellingen...
18.30

Botsing op kruising in Vlijmen

Op de Jonkheer de la Courtstraat in Vlijmen zijn aan het begin van de avond twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde op de kruising met de Onsenoortsestraat in Vlijmen. De bestuurster van een van de auto's is door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ze was wel hevig geschrokken. Het verkeer heeft enige tijd hinder ondervonden omdat de weg gedeeltelijk was afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen getakeld.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
17.14

Oefening op Stratumseind

Op het Stratumseind in Eindhoven leek het er vanmiddag even op dat er flinke rellen waren uitgebroken. Het bleek echter een oefening te zijn van de politie, marechaussee en boa's. Zo'n 150 scholieren gaven tegenspel aan de agenten die in linie optraden samen met onder anderen hondengeleiders en de bereden politie. De oefening begon om half een en duurde tot ongeveer vier uur.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
17.09

Vrouw gaat water in om hond te redden

De brandweer in Geldrop is uitgerukt nadat een melding binnenkwam dat er iemand in het water terecht was gekomen. Het bleek te gaan om een vrouw die bewust het water in was gegaan om haar hond eruit te halen. De brandweer hoefde niet in actie te komen. De vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel waarna ze met de hond (een kruising tussen een rottweiler en een bulldog) weer naar huis kon.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
16.49

A58 richting Breda dicht

Rond zes uur was de weg weer open.

Wachten op privacy instellingen...
14.50

Sterke hennepgeur uit auto

Op een parkeerplaats aan de Zundertse Akkermolenweg zijn gisteravond twee auto's gecontroleerd. Al snel roken agenten een sterke hennepgeur. Een bestuurder overhandigde daarop een klein zakje hasj, maar het leek de politieagenten sterk dat dat alles was.

De andere bestuurder bleef volhouden dat hij geen verdovende middelen bij zich had. Toch vonden de agenten bij hem 500 gram aan gedroogde henneptoppen. De 19-jarige eigenaar uit Rijsbergen is aangehouden. Voor de gebruikershoeveelheid hasj zal geen bekeuring worden gegeven. Wel zijn alle drugs in beslag genomen.

12.43

Ongeluk op A2

Op de A2 is een ongeluk gebeurd tussen de knooppunten Batadorp en De Hogt. Hierdoor heeft verkeer richting Eindhoven bijna 30 minuten extra reistijd. De rechterrijstrook is dicht om de hulpdiensten de ruimte te geven.

11.19

Bloemenbedrijf verdacht van oplichting

In de gemeente Altena zijn gisteren een 43-jarige vrouw en 51-jarige man gearresteerd. De opsporingsdienst FIOD verdenkt hen van omzetbelastingfraude en oplichting. Samen met een 55-jarige man uit Goeree-Overflakkee werkten zij bij een onderneming die handelt in bloemen en planten.

De FIOD denkt dat de drie verdachten meerdere jaren te veel omzetbelasting hebben teruggevorderd. "Het geschatte nadeel voor de schatkist is 1,2 miljoen euro", staat in een persbericht. Daarnaast worden ze verdacht van het opstellen van valse facturen. Een bedrijf dat aangifte deed, stelt voor 2,2 miljoen euro te zijn opgelicht.

De FIOD doet strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Gisteren vonden ook doorzoekingen plaats in een woning en bedrijfspand.

09.40

Vrouw in brandend huis

In een woning in Den Bosch is vanochtend brand ontstaan. De brandweer moest een zwaargewonde vrouw uit het huis aan Het Meerke redden.

00.21

Autobrand op N65

Een auto vatte gisteravond vlam op de N65 bij Vught. Het lukte de bestuurder de auto veilig stil te zetten en de brandweer te bellen. Een voorbijganger probeerde het vuur al te doven met een poederblusser. De brandweer nam dit werk over. De auto raakte aanzienlijk beschadigd. Een rijstrook van de weg van Tilburg richting Den Bosch werd vanwege de autobrand enige tijd afgesloten. Er raakte niemand gewond.

De brandweer bluste de auto (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De auto op de N65 brandde van binnen uit (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De auto op de N65 brandde van binnen uit (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
22.26

Schoorsteenbrand Helvoirt

Aan de Guldenberg in het buitengebied van Helvoirt woedde gisteravond een schoorsteenbrand. Op 28 januari vorig jaar was bij hetzelfde huis, dat in landelijk gebied op een heuvel staat, ook een schoorsteenbrand. Toen werd een zogenoemd 'rietteam' van de brandweer ingezet, die met speciaal klimmateriaal de schoorsteen kon bereiken. Dit team werd gisteravond niet ingezet.

De brandweer bluste de schoorsteen van het huis in Helvoirt (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste de schoorsteen van het huis in Helvoirt (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!